Romanii ocupa ultimul loc din Uniunea Europeana la achizitiile online

Doar 23% dintre utilizatorii de Internet din Romania au facut achizitii online in 2017, fata de o medie de aproape 70% in Uniunea Europeana, primul loc fiind ocupat de utilizatorii din Marea Britanie, in randul carora 86% au facut achizitii online anul trecut, arata datele publicate miercuri de Eurostat, citate de Agerpres.

Cei mai multi utilizatori de Internet care au achizitionat online sunt din Marea Britanie (86%), fiind urmati de cei din Suedia (84%) si cei din Danemarca, Germania, Luxemburg si Olanda. In fiecare din aceste tari, aproximativ 82% din utilizatorii de Internet au facut achizitii online anul trecut.

Cumparatorii online cu varsta intre 16 si 24 de ani sunt principalul grup cand vine vorba de achizitii online de haine si articole sportive (71% din totalul achizitiilor), iar cei cu varsta intre 25 si 54 de ani au fost responsabili pentru 50% din totalul achizitiilor electronice de bunuri utilizate in gospodarie in timp ce 57% din achizitiile online de calatorii si spatii de cazare au fost facute de cei cu varsta cuprinsa intre 55 si 74 de ani.

Sursa foto: Shutterstock William Potter


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea eCommerce »Setari Cookie-uri