Piata de ecommerce din Romania ajunge anul acesta la circa 4 miliarde euro, a declarat Marius Costin, country manager Pay U, in cadrul ecomTEAM, eveniment organizat de wall-street.ro, unde a prezentat care sunt pasii si aspectele de care trebuie sa tina cont retailerii care vor sa se extinda in afara granitelor.

„Stim ca ecommerce-ul creste, dar este foarte important sa intelegem si unde crestem. 90% din populatia sub 30 de ani se afla in zonele emergente, iar ei sunt viitorii clienti ai ecommerce-ului. Daca ne uitam la Europa de Est, observam ca retailul online creste de doua ori mai repede decat in zona de vest”, a spus Marius Costin.

Potrivit acestuia, piata de ecommerce din Romania va ajunge anul acesta la circa 4 miliarde de euro, in timp ce comertul crossborder va insuma in 2020 un trilion de dolari. „Nu vrem sa stam in granitele tarii pentru ca vom avea un potential foarte mic. 6 din 10 tineri cu varsta sub 35 de ani cumparra crossborder”, a mai spus Costin.

Country manager-ul Pay U recomanda retailerilor online care vor sa se extinda international sa o faca „pas cu pas”, incepand cu tarile limitrofe. „E foarte important sa intelegeti cui va adresati, sa aveti metodele de plata corecte in tarile in care va adresati si cum vreti sa faceti asta, daca vreti sa fie crossborder pur sau doriti sa aveti entitati juridice in acele tari”.

Partenerii ecomTEAM 2018:

Citeste si:
VTEX lanseaza in Romania programul VTEX Partner Insights
VTEX lanseaza in Romania...

Powered by FAN Courier

Main partner: Vtex

Gold Partners: EasyPost

SIlver Partners: Banca Transilvania, RTB House, PayU, eMAG Marketplace, DWF, Twispay, Breslo,

Citeste si:
Romanii cheltuiesc cel mai mult in online pe sejururi
Romanii cheltuiesc cel mai...

Sponsori: Libris, CustomSoft, Gun Media, Answear, Bluegento, TBI Bank, Orange, Flowers by Magnolia

Cu sprijinul Mercedes, Autonom Rent-a -Car si Mobila Dalin

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »Citeste si
Black Friday eMAG 2019: Cand va anunta retailerul ofertele