Rata de retur a Fashion Days este de 15-16%, sub media pietei romanesti, dar si a celei europene, care ajunge pana la 40%. Returul este incurajat in Europa, unde insa platile online predomina, spre deosebire de piata romaneasca, unde cash on delivery genereaza presiune asupra ecosistemului, a declarat Robert Berza, general manager Fashion Days, in cadrul ecomTEAM, organizat de wall-street.ro.

„Rata noastra de retur este una destul de sanatoasa fata de comenzile pe care le trimitem in depozit, de 15-16%, pentru fashion e foarte jos, media pietei e mai sus. Pentru playerii din Vest, rata este de 35%-40%, pentru ca se incurajeaza foarte mult returul, dar tine si de faptul ca acea plata e asociata unui card si tot ciclul e mai sanatos”, a explicat Robert Berza.

Pe plan local insa, cash on delivery este in continuare preferata de romani, desi retailerii incearca sa incurajeze platile mobile. „Genereaza o crestere in tot ecosistemul care pune presiune pe toti, inclusiv pe client: atat timp cat o parte din coletele expediate nu mai ajung la client pentru ca se razgandesc, se intorc la noi si se pierde timp. Iar in momentul in care ne plangem de Black Friday ca livrarile sunt incetinite, e si din cauza ca e un volum artificial in piata, creat de faptul ca ii dam oportunitatea clientului sa dea o comanda si sa se razgandeasca fara sa anunte playerii din ecosistem”.

Partenerii ecomTEAM 2018:

Powered by FAN Courier

Main partner: Vtex

Gold Partners: EasyPost

SIlver Partners: Banca Transilvania, RTB House, PayU, eMAG Marketplace, DWF, Twispay, Breslo,

Sponsori: Libris, CustomSoft, Gun Media, Answear, Bluegento, TBI Bank, Orange, Flowers by Magnolia

Cu sprijinul Mercedes, Autonom Rent-a-Car si Mobila Dalin

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri