Mai multe companii românești au lansat programul VreauOnline, care oferă training gratuit și servicii specializate de transformare digitală, pentru a facilita tranziția în mediul online a magazinelor fizice afectate de pandemia de coronavirus, potrivit unui comunicat de presă.

În cadrul programului, comercianții primesc sprijin și reduceri la pachet pentru servicii precum: crearea unui magazin digital, promovare prin marketing digital, procesare automatizată de comenzi, împachetare și livrare de colete, plata cu cardul, facturare și toate serviciile adiacente de eCommerce.

Printre membrii alianței #VreauOnline se numără: Blugento (platforma românească de eCommerce pentru construirea magazinului digital), Frisbo (serviciu românesc de procesare automată a comenzilor), FAN Courier (companie de curierat), Banca Transilvania (bancă dedicată afacerilor mici și mijlocii românești), Retargeting.biz (servicii automatizate de marketing digital), SMSO (platforma integrată de servicii de comunicare prin SMS), TargetWeb (servicii avansate de SEO și optimizare), Newsman (un serviciu de email marketing din România), MOCAPP (platformă martech de influencer marketing), Zea (agenția de marketing digital specializată pe eCommerce), Canopy (companie românească de PPC advertising), Eliade Rotariu (autor, trainer și manager de business), Pluriva (sistem ERP integrat pentru gestiunea și automatizarea fluxurilor de back-office din eCommerce), SmartBill (soft de facturare și gestiune de pe piața locală), Vivre (site de home & deco, deschis acum ca marketplace și altor comercianți), Total PR (agenție de comunicare) și Salesfox (echipe de vânzări on-demand, un produs Neogen).

Retail jobs

„Scopul alianței noastre e de a pregăti comercianții pentru , care ne împinge vrând-nevrând spre vânzări online. eCommerce-ul crește deja de mult timp, motiv pentru care am și adunat specialiștii în acest domeniu, însă provocarea cauzată de coronavirus vine cu noi oportunități: creșterea cererii consumatorilor de a cumpăra online. Magazinele au nevoie să se adapteze rapid prin lansarea unui shop online, promovarea prin marketing digital, administrarea în siguranță a stocului și procesarea de comenzi după norme noi, să livreze rapid și economic și să-și automatizeze toate procesele, de la facturare și urmărire a coletelor până la administrarea retururilor, protejându-și în același timp personalul și afacerea”, explică Sandu Băbășan, fondator Blugento, în numele alianței #VindemOnline.

Citeste si:
Franciză Farmec: ce presupune să fii proprietarul unui magazin de...
Franciză Farmec: ce presupune...

Reprezentanții inițiativei #VreauOnline anunță primele două workshop-uri gratuite programate pentru luna aprilie, transmise live prin website-ul alianței https://vreau.online/:

  • 28 Aprilie, 08:00-09:00 Morning Login Workshop cu tema “4 servicii de care ai nevoie ca să-ți lansezi magazinul online”
  • 30 Aprilie, 08:00-09:00 Morning Login Workshop cu tema “Cum să-ți promovezi noul magazin online”

Proprietarii magazinelor fizice care vor să învețe despre cum să-și lanseze propriile afaceri eCommerce pot să se înscrie gratuit la workshop-uri și să beneficieze automat de promoții pe vreau.online.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri