Vânzările pe care le-a înregistrat Apple în ultimele trei luni ale anului trecut au pus compania pe primul loc, depășind cu mult gigantul coreean Samsung. După lansarea seriei 5G iPhone 12, compania americană a fost propulsată pe primul loc în ultimul sfert al anului. Ultima dată când Apple s-a aflat în această poziție a fost în 2016, tot în ultimul sfert al anului.

Compania americană a vândut, după lansarea lui iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max, aproximativ 80 de milioane de unități. Acest lucru se datorează faptului că Apple obișnuiește să lanseze noua linie de smartphone-uri și noile gadget-uri în luna septembrie. Anul trecut, lansarea noilor modele a fost mutată pentru octombrie, întrucât pandemia cu virusul COVID-19 a provocat întârzieri în ceea ce privește fabricarea noilor telefoane. Samsung, în schimb, își prezintă noile modele în februarie, de obicei în timpul evenimentului CES, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din lume, ceea ce face ca Samsung să aibă un prim sfert de an foarte bun.

eMAG: iPhone 12 Pro Max – oferte

Este impresionant faptul că Apple a reușit să realizeze aceste vânzări în pofida pieței ce se află în descreștere. Acestea au scăzut cu 5.4% în ultimul sfert al anului, din cauza șomajului și a problemelor financiare cauzate de pandemie. Comparativ cu 2019, vânzările totale din 2020 au scăzut cu 12.5%. Cu toate acestea, Samsung tot a ieșit pe primul loc per total, anul trecut, deși a avut o scădere de 15% în vânzări, dar și competiție puternică din partea Xiaomi, OPPO și Vivo.

Deși doar ce și-a lansat ultima serie de smartphone-uri, lumea deja speculează despre noul iPhone 13. Există zvonuri ce spun că acest nou model ar avea un ecran LTPO 120Hz pentru ambele modele Pro, o baterie mult mai bună, un modem 5G mai eficient, dar și îmbunătățiri substanțiale pentru camerele foto. Din punct de vedere al design-ului, iPhone 13 ar putea fi primul telefon fără porturi, întrucât Apple a lansat deja MagSafe și se pregătește să lanseze o baterie externă magnetică. Până în toamnă, când va fi lansat noul model, iPhone 12 Pro Max este în continuare vârful de gamă al companiei.

Ce este MagSafe? Reprezintă, practic, încărcarea wireless a telefoanelor din noua serie. Apple nu este primul profucător ce a utilizat încărcare wireless, însă tocmai MagSafe va permite utilizarea noii baterii externe magnetice la care lucrează compania. Aceasta se lipește, efectiv, pe spatele telefonului cu ajutorul magneților interni și alimentează smartphone-ul cu energia necesară. Acest gen de gadget-uri a fost promis de Apple de la lansarea lui iPhone 12, dar dezvoltarea sa a fost întârziată din cauza unor probleme de software. Din cauza problemelor cu bateriile externe în trecut, precum AirPower, Apple este mai precaut în ceea ce privește acest gen de produse, deci nu se va grăbi neapărat în lansarea noii baterii externe magnetice.

Descoperă noul iPhone 12 Pro Max

Apple a mai patentat luna aceasta un design cu ecran dublu, cel de-al doilea fiind plasat pe spatele dispozitivului. Patentul a fost publicat în USPTO (US Patent and Trademark Office) și arată cum Apple ar putea poziționa un al doilea ecran pe dispozitivele, configurat să arate text, culori, desene, fotografii, animații și video-uri. Această nouă caracteristică ar putea fi utilizată pentru fotografierea persoanelor, dar și pentru selfie-uri. Camera de pe spate este mult mai bună în comparație cu camera frontală, astfel, acest ecran ar putea fi de folos pentru a face selfie-uri folosind camera de pe spate dar cu posibilitatea de a te putea vedea în ecran. Acest lucru ar putea însemna că, camera frontală nu mai este necesară, ceea ce ar permite înlăturarea acesteia și posibilitatea de a avea un ecran cu adevărat întreg.

Rămâne de văzut ce și când va lansa Apple, dar cu siguranță compania ne va surprinde pe viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri