Revolut, gigantul fintech de 33 de miliarde al Europei lansează un serviciu de travel booking numită Stays, care le permite utilizatorilor să facă rezervări în hoteluri și alte tipuri de cazări.

Clienții își pot primi până la 10% cashback din cheltuiala făcută cu rezervările făcute prin Revolut, au adăugat reprezentanții Revolut, potrivit CNBC. Această nouă mutare este o provocare la adresa giganților din industria de turism, precum Booking Holdings, Expedia și TripAdvisor. De asemenea, este primul produs pe care compania îl lansează în afara sectorului financiar, a cărui specialitate o are.

„Pe măsură ce lumea începe să se redeschidă cu precauție, știm că toți sunt nerăbdători să călătorească oricând au posibilitatea, ori la Margate, ori la Mallorca”, a afirmat Marsel Nikaj, șeful Revolut pe zona de economii și lifestyle.

Al doilea fintech din Europa, după doar cinci ani de existență

Revolut și-a început existența în 2015 ca platformă digitală de banking și plăți pentru cheltuielile din afara țării fără taxe și comisioane de schimb al valutelor. De la acel moment, compania și-a extins oferta, scoțând noi servicii și funcții pentru tradingul de acțiuni și criptomonede. Fintech-ul londonez este numai una dintr-un număr de „neobănci” populare care au înflorit în Europa și în alte părți ale lumii, atrăgând mai ales clienți tineri, cu ceva îndemânare în utilizarea acestora și a unei varietăți de tipuri de carduri.

Am gândit (serviciul n.r.) Stays pentru a ușura găsirea și rezervarea evadărilor ideale pentru oameni în destinațiile pe care și le doresc. După 18 luni de interminabile restricții și lockdown-uri, vrem să le oferim oamenilor mai mult și să-i ajutăm pe oameni să-și cheltuie banii cât mai departe

Marsel Nikaj, director Economii & Lifestyle Revolut

Săptămâna trecută, Revolut a fost evaluat la 33 de miliarde de dolari într-o rundă uriașă de finanțare, ajungând astfel cel mai mare startup de fintech al Marii Britanii și al doilea cel mai mare fintech din Europa. Compania are 16 milioane de utilizatori pe plan global.

Revolut țintește să devină ceea ce se numește o „super aplicație”, care să ofere multiple servicii printr-o singură interfață. Trendul a căpătat forță în Asia, popularizat de companii precum Grab și GoTo în Asia de Sud, și Alibaba și Tencent în China.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri