Ca freelancer sau antreprenor, timpul tău este cea mai prețioasă resursă.

Pentru partea administrativă, cea care nu produce bani, dar de care, vrei nu vrei, trebuie să te ocupi, e important să găsești soluții care te vor face mai eficient și mai productiv.
În acest articol vom discuta pe scurt despre un aspect esențial al oricărei afaceri, și anume: eficientizarea încasărilor.

Cum faci să emiți facturi rapid și să te asiguri că le încasezi la timp
Când folosești un serviciu de facturare online, ai la îndemână tot felul de facilități utile, de la gestionarea ușoară a facturării și a încasărilor, la integrări cu alte sisteme și automatizări smart. Nu mai pierzi timpul să emiți facturi, să trimiți mailuri de reminder către clienți, sau să urmărești plățile. Factureaza.ro face toate astea pentru tine.

Economisește timp și încasează facturile mai repede
Testează factureaza.ro gratuit timp de 3 luni și profită de toate avantajele serviciului. Iată doar câteva dintre facilitățile pe care le vei avea la îndemână.

Crearea și gestionarea facturilor
Cu factureaza.ro creezi facturi profesionale și personalizate în câteva minute. Ai la dispoziție mai multe modele de facturi, poți adăuga logo-ul și culorile brandului tău, în plus, poți să emiți facturi în șapte limbi străine și în orice monedă. Platforma gestionează automat numerele și seriile de documente și calculează totalul facturilor în funcție de TVA-ul definit de tine.

Expedierea automată a facturilor către clienți
Setează trimiterea automată a facturilor către clienți direct din platformă și nu mai pierde timpul cu mailuri și atașamente.

Integrarea cu alte sisteme și servicii
Factureaza.ro se integrează cu platforme e-commerce și cu programe de contabilitate, ceea ce simplifică schimbul de informații și reduce efortul administrativ.
O integrare extrem de utilă este cea cu procesatorii de plăți online Stripe și Mobilpay. Poți astfel să adaugi link de plată direct pe factură și să le dai clienților posibilitatea să achite rapid și online, cu cardul. Ai opțiunea să afișezi link-ul de plată direct pe factură sau doar în mailurile care se trimit către client (inclusiv mailurile de reminder).
Mai mult, pentru Stripe, factureaza.ro emite automat facturi din încasările online (și tot automat trimite facturile către clienți). Spre exemplu, dacă ai un magazin online integrat cu Stripe, pentru fiecare comandă achitată de clienții tăi cu cardul, platforma poate să emită și să trimită automat facturile către acești clienți. Pe partea de e-commerce, momentan, factureaza.ro este integrat cu PrestaShop și WooCommerce. Dar prin API poți integra facturarea online cu orice altă platformă folosești pentru vânzările online.
Factureaza.ro este de asemenea integrat prin API cu sistemul e-factura. Nici măcar nu e nevoie să te loghezi în Spațiul Privat Virtual de la ANAF: cu un singur click, e-factura este încărcată în SPV direct din platformă.

Gestionarea termenelor de plată și a datoriilor
Factureaza.ro te ajută să ții evidența termenelor de plată și să monitorizezi datoriile clienților. Mai mult, poți trimite automat mailuri clienților în cazul în care aceștia întârzie cu plata. Pentru aceste situații, avem o integrare cu Straetus, o firmă de recuperare a debitelor, care îți permite să setezi colectarea automată de debitelor pentru facturile care depășesc scadența.

Rapoarte și analize financiare
Ai mereu acces la rapoarte și statistici detaliate despre evoluția facturilor în comparație cu cea a încasărilor. În plus, vezi instant liste cu: ultimele facturi emise, achitate, anulate, închise, cu termen de plată depășit. Aceste informații îți oferă o perspectivă clară asupra situației financiare, astfel încât tu să iei decizii informate.

Accesibilitate și flexibilitate
Factureaza.ro este o platformă online, ceea ce înseamnă că nu trebuie să instalezi nimic. Ai access la facturile tale oricând și de pe orice dispozitiv conectat la internet. Poți emite documente oricând dorești. Iar datele tale sunt mereu protejate: platforma utilizează conexiuni securizate și criptare pentru a asigura că informațiile tale sunt în siguranță. Există de asemenea și aplicația factureaza.ro pentru mobil (Android sau iOS).

Alte opțiuni utile
Dacă emiți facturi recurente, pe factureaza.ro poți configură abonamente, iar facturile se emit și se trimit automat spre clienții tăi, cu valorile și la intervalele de timp setate de tine.
Pentru consultanți sau alți profesioniști care emit facturi în funcție de orele lucrate, există opțiunea pontaj. Definești proiecte și tarife, adaugi orele lucrate, iar factureaza.ro face toate calculele necesare și apoi emite factura.

Nu în ultimul rând, poți simplifica și toată munca legată de contracte și alte documente de care ai nevoie frecvent pentru afacerea ta (de exemplu, fișe de post sau adeverințe de tot felul). Există pentru asta o secțiune de documente standard, unde poți crea șabloane din care ulterior să emiți ușor documentele de care ai nevoie, fără să tot faci copy-paste.
În concluzie, factureaza.ro îți oferă funcționalități avansate de facturare, gestionare a încasărilor și raportare financiară, permițându-ți să îți concentrezi energia și resursele pe activitățile cheie ale afacerii tale. Prin utilizarea serviciului, îți vei îmbunătăți eficiența operațională și o să obții mai multă claritate și control asupra aspectelor financiare ale afacerii tale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri