2 / 6

Revitalizarea CFR Calatori

Nu doar regia de transporturi de marfuri a avut de suferit, ci si cea de persoane, CFR Calatori confruntandu-se in aceasta perioada cu cele mai mari pierderi ale companiei din ultimii zeci de ani.

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, afirma in urma cu cateva saptamani ca situatia CFR Calatori este una "foarte proasta", iar compania de stat, cu datorii foarte mari, are nevoie de o recapitalizare, operatiune care ar putea presupune inclusiv privatizarea operatorului feroviar.

Ministrul Transporturilor a spus atunci ca situatia companiei este "foarte proasta", datoriile sunt "uriase", iar CFR Calatori nu poate fi revitalizata fara sustinere externa.

Intr-un interviu acordat Wall-Street.ro, Alexandra Gatej, presedinte la CFR Calatori, a declarat ca, "situatia companiei este foarte dificila si nu mai suporta amanare".

CFR Calatori a inregistrat pierderi de aproape 1 miliard de lei si datorii de peste 1 miliard de lei la nivelul anului trecut.

Primele masuri luate, in lipsa posibilitatii extinderii activitatii, au fost retragerea de pe sectiile neprofitabile si licitarea acestora catre companii private, pana in prezent fiind atribuite cinci sectii, potrivit sursei citate.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri