5 / 6

Constructia de autostrazi si relatia cu Dan Sova

O data cu revenirea in portofoliul Ministerului de Transporturi a Companiei Nationale de Drumuri, Ramona Manescu va trebui sa gestioneze impreuna cu Dan Sova, ministrul delegat al marilor proiecte de infrastructura situatia autostrazilor din Romania.

Cu doar 548 de kilometri de autostrada disponibili pana in acest moment, Romania are in plan sa ajunga in urmatoarea perioada la peste 1.400 de kilometri de sosele, dar situatia este departe de a se realiza in ritmul actual de lucru.

In prezent in Romania sunt disponibile patru autostrazi (A1-A4), singura finalizata fiind A2 (Bucuresti-Fetesti-Cernavoda-Constanta), cunoscuta si sub denumirea de “Autostrada Soarelui”, care are o lungime de 206 km.
Cea mai lunga autostrada din Romania va fi A3 (Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Sighisoara – Targu Mures – Cluj-Napoca – Zalau – Oradea – Bors) si va avea 584 de km, in prezent sunt gata doar 107 km.

A doua autostrada din Romania ca lungime va fi A1, care ar trebui sa faca legatura intre Bucuresti si Nadlac, insa din cei 576 km sunt gata doar 213 km, Bucuresti – Pitesti (96 km), Pitesti (13.6 km), Sibiu (17.5 km), Orastie – Deva (32.5 km) si Timisoara - Arad (54 km).

Cea de-a patra autostrada va fi A4 (Ovidiu – Agigea – Mangalia – Vama Veche - Bulgaria) si va avea 60 de km, dintre care in prezent sunt finalizati numai 22 de km.

Noul ministru al Transporturilor, impreuna cu Dan Sova, vor trebui sa gaseasca o solutie pentru stimularea investitiilor in infrastructura rutiera.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri