3 / 6

Ford Romania

Zoltan Brassai, director general Ford Romania


"Anul 2013 a fost mai slab decat 2012, piata auto a scazut de la 85.000 de unitati la 70.000 de unitati, o scadere semnificativa, daca ne gandim ca in 2008 vanzarile au fost de 330.000 unitati. Este cea mai mare scadere din ultimii 4 ani. Programul Rabla a inceput tarziu in 2013 si nu a mai dat rezultatele de acum cativa ani, iar finantarile au fost mai constranse. La piata de retail am vazut o scadere, au balansat cele de flota.


Ca o tendinta, am observat ca in 2013 a crescut cererea pentru autoturismele de segment B si C, precum si piata de autovehicule comerciale, ceea ce reprezinta un semnal bun, business-urile micilor comercianti isi revin.


In 2014 ar fi bine sa avem acces la finantari si sa fie piata de masini second-hand mai bine reglementata. Speram ca programul Rabla sa inceapa in februarie si nu la mijlocul anului.


Anul viitor vad o sansa in finantare, care va aduce consum. Investitorii care au vrut sa vina in Romania au venit, daca infrastructura se pune la punct va mai atrage investitori.


Economia romaneasca in 2014 ar trebui sa fie sustinuta de agricultura, pentru ca este o liberalizare in agricultura, se fac investitii, cred ca Romania are o sansa foarte mare sa dezvolte agricultura, care sa devina un alt motor pe langa industria de automobile si de componente auto. Industria alimentara trebuie sa devina un sector care sa tina economia romaneasca in crestere."

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri