1 / 5

BMW M3 Pickup (1986)

De la masina sport la utilitara: BMW M3 Pickup (1986). Cand prima generatie BMW M3 a fost lansata, nu doar clientii au fost incantati de calitatile sale dinamice exceptionale. Singura problema a fost ca transportul de marfuri nu figura in fruntea listei cu numeroasele calitati ale primului BMW M3.


Nu a durat mult pana cand situatia a fost remediata, caroseria unui BMW Seria 3 Cabriolet fiind transformata intr-un BMW M3 Pickup. "Caroseria de cabrio a fost aleasa ca baza din doua motive. In primul rand, s-a intamplat sa avem un asemenea model la dispozitie si in stare perfecta. In al doilea rand, rigiditatea naturala a versiunii cabriolet a facut-o sa fie alegerea ideala pentru o transformare in pickup", isi aminteste Jakob Polschak, directorul de prototipuri si ateliere la divizia BMW M si angajat al companiei de peste 40 de ani.


Primul BMW M3 Pickup nu a avut aripile puternic evazate ale originalului, fiind echipat cu caroseria mai ingusta a variantei de productie. La inceput a fost propulsat de motorul disponibil la asa-numitul "Italian M3", care acolo avea o capacitate redusa la 2,0 litri din cauza reglementarilor fiscale si o putere de 192 CP. "Mai tarziu, am revenit la motorul original - 2,3 litri, patru cilindri -, care oferea 200 cai-putere", dezvaluie Polschak. BMW M3 Pickup a fost utilizat in incinta uzinei timp de 26 de ani, inainte de a fi retras in urma cu patru ani.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri