2 / 6

Acura Integra

Acura Integra a fost, ca și Mitsubishi Eclipse, printre vedetele culturii de tuning a modelelor de origine japoneză care a fost pe val în America în urmă cu două decenii. Acest model, comercializat inițial sub sigla Honda, a ajuns în State sub brand-ul de lux american al mărcii nipone, Acura. Prima generație a fost lansată în 1985 (Intera Quint) în Japonia, iar, din 1986, a fost comercializată și în America în gama brand-ului Acura care era nou la acel moment. Primele trei generații ale modelului Integra au fost oferite atât ca și Coupe, cât și ca berlină. Abia la momentul lansării generației a patra, DC5, Honda a decis să comercializeze doar coupe-ul cu două uși care, însă, a fost vândut în SUA ca Acura RSX. Deși berlina a fost uitată, coupe-ul a rămas foarte popular, mai ales generația a treia și a patra.


Mulți au uitat că Integra a fost mai mereu disponibilă într-o variantă sedan deoarece mai toți adoră coupe-ul


În 2022, Acura a reintrodus modelul Integra (numele n-are legătură cu tracțiunea integrală) sub forma unei berline compacte. Echipată cu un motor de 1.500 cmc turbo V-Tec, Integra nouă aduce 200 de cai putere în varianta de bază, adică la fel de mult ca Integra Type S de la începutul aniilor '00. Va exista și o variantă sportivă Tyăe S a actualei generații, cu multe elemente de pe Civic Type R, dar mulți fani nu au fost mulțumiți că o Integra Coupe nu va fi lansată. Șeful Acura, Jon Ikeda, are motivele.


„Noi ne concentrăm pe nivelul de preț pe care-l putem obține, în raport cu toate comportamentele din piață. Pur și simplu, calculele n-au ieșit [pentru un Coupe]," a spus Ikeda într-o discuție cu Road & Track. „Chiar ne-am străduit să păstrăm în viață Civic-ul Coupe Si cu transmisie manuală și, dacă l-am mai fi avut și astăzi, poate că am fi avut mai multe opțiuni,” a mai spus acesta referindu-se la faptul că Civic-ul cu două uși nu a revenit pentru generația a 11-a a Civic-ului pe fondul vânzărilor slabe. Integra, ca și în trecut, împarte platforma cu Civic.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri