4 / 6

Chevrolet Camaro SUV

În urmă cu câteva zile scriam despre planurile de viitor ale General Motors care includ lansarea brand-ului Corvette ca o entitate complet separată de Chevrolet, acest plan prefigurând și o întreagă gamă de modele sub numele Corvette. Se pare, însă, că nu doar Corvette-ul SUV și cel berlină vor duce la incendierea pupilelor faniilor cu ștate vechi, ci și Camaro-ul SUV. Ca și Corvette-ul cu gardă la sol generoasă, și Camaro-ul SUV nu este încă disponibil, dar mai multe surse dau de înțeles că el va fi disponibil din 2024 cu un preț de pornire de 50.000 de dolari.


Chevrolet Camaro a fost lansat în septembrie 1966 și a fost modificat adesea în primii 6-7 ani de existență


Chevrolet nu a confirmat, încă, informațiile apărute în media, dar, în marșul electrificării, n-ar fi exclusă această mutare, mai ales în contextul în care numele celui mai mare rival al Camaro-ului, Mustang, a ajuns deja pe un crossover electric. Cu alte cuvinte, nu ar trebui să fie surprinzător faptul că un posibil Camaro SUV va fi electrificat. Toate acestea s-ar putea întâmpla deoarece Camaro este unul dintre cele mai cunoscute nume din istoria mărcii americane. Poza din acest slide este cu Blazer EV și este cu scop ilustrativ.


La origini, Camaro a fost răspunsul GM la pony car-ul celor de la Ford. Mustang-ul, lansat în 1964, a așteptat doi ani pentru ca Chevy să răspundă cu Camaro. Numele nu înseamnă, în fapt, nimic - este rezultatul unui brainstorming intern. Camaro-ul a rezistat, sub diverse forme, până în 2002, generația a patra (bazată pe platforma F-Body) fiind ultima pentru o perioadă de opt ani. Mai apoi, în 2010, Camaro a fost readus din adâncuri, ca un răspuns la trend-ul pornit (tot) de Ford care, în 2005, readucea Mustang-ul cu styling retro. În mod similar, Dodge a replicat cu un nou Challenger, dar a produs și o variantă modernă a lui Charger.


Despre acesta din urmă avem detalii mai multe în slide-ul următor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri