3 / 6

Audi S1 'Hoonitron'

Ken Block și-a construit renumele de iubitor de adrenalină printr-un nor de fum și prin zgomotul asurzitor al motoarelor mașinilor de show sau de raliuri. Cu toate acestea, ca urmare a parteneriatului cu Audi, americanul a deschis portița către testarea noilor tehnologii și folosirea lor în videoclipurile sale. În plus, Audi și Block au decis să colaboreze pe partea de mobilitate electrică, dar în stilul tipic Block. Astfel s-a născut „Electrikhana”, filmul ce a prezentat lumii noua jucărie a lui Block și a confirmat, totodată, că există Gymkhana și fără benzină.


Pentru acest proiect, Ken a avut nevoie de doi parteneri: Audi, care deja îi era alături, și oficialii din Las Vegas, deoarece locația de filmare avea să fie cam toată zona centrală din cel mai cunoscut oraș al statului Nevada. După ce a fost bifată și bunăvoința factorilor de decizie locali, am putut să îl vedem la lucru pe Block la bordul unui prototip aparte, Audi S1 'Hoonitron', o reinterpretare modernă și 100% electrică a celebrului Audi Quattro S1 de Grupa B de la mijlocul aniilor '80.



„Audi a fost brand-ul ce mi-a aprins pasiunea pentru motorsport,” a spus Block care a adăugat că a visat mereu să piloteze mașinile de Grupa B ale producătorului din Ingolstadt care a revoluționat lumea raliurilor cu a sa tracțiune integrală. Trecerea la propulsie electrică a părut decizia firească după 10 episoade Gymkhana (care au strâns peste un miliard de vizualizări pe YouTube) în care s-a consumat foarte multă benzină.


Audi S1 'Hoonitron' este o bestie. Sub caroseria construită pentru a produce rezultate în competițiile de hillclimb există două motoare electrice, unul pentru fiecare puncte, ce dezvoltă împreună 1.400 de cai putere și 3.000 Nm către fiecare punte. Bazele sunt o arhitectură de 800V, iar proiectarea mașinii a durat doar patru săptămâni. Costul proiectului sare de 12 milioane de dolari, în condițiile în care doar farurile unice costă 300.000 de dolari fiecare. Block a distrus peste 100 de anvelope Toyo R888 speciale pentru acest model pe parcursul filmărilor pentru „Electrikhana”.


Sursă foto: Audi Media/Hoonigan, via EVO

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri