4 / 6

Porsche 911 'Hoonipigasus'

Ken Block nu a fost doar un entertainer, ci și un pilot cu acte în regulă care a bifat, de-a lungul carierei sale, participări și succese în diverse competiții de top. Americanul a fost de trei ori vice-campion în campionatul de raliuri din America de Nord (Rally America), dar a fost și vice-campion al Global Rallycross. În plus, Block a punctat de mai multe ori în WRC cu mașini de clasă mare (inclusiv un loc 7 în Ralul Mexicului, în 2013), a câștigat o etapă în FIA European Rallycross în 2014 și a terminat, în 2021, pe poziția a patra în clasa Trophy Truck a Baja 1000.


Următoarea țintă de pe lista lui Block a fost participarea în cursa de hillclimb de la Pikes Peak, traseu pe care l-a parcurs pentru a filma un videoclip cu Mustang-ul Hoonicorn. Americanul a vrut, însă, să pună la punct o mașină special pentru a concura la victorie, iar asta a dus la nașterea lui 'Hoonipigasus'. Mașina, un Porsche SVRSR cu 1.400 de cai putere și tracțiune integrală evocă un 911 clasic și poartă culorile celebrului Porsche 917/20 'Pink Pig' ce a concurat la Le Mans în 1971.



BBi Motorsport a construit mașina pentru ca Block să ia parte la ediția de anul trecut a celui mai cunoscut eveniment de hillclimb din lume. Cu 156 de viraje pe o lungime de aproape 20 de kilometri, traseul urcă până la o altitudine de 4.314 metri. Anul trecut, PPIHC și-a serbat centenarul, dar Block n-a putut lua startul. Motorul de 4,0 litri boxer construit special a cedat în antrenamente, iar echipa nu l-a putut repara la timp pentru ca americanul să ia parte la calificările ce determină ordinea de start. Existau deja planuri ca Block să concureze cu Hoonipigasus la Pikes Peak în 2023, după o serie de teste...


Sursă foto: Hoonigans/Porsche, via Motor1.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri