2 / 8

Volvo lanseaza doua noi modele

Volvo ar putea vinde in Romania, in 2009, de doua ori mai multe masini decat si-a propus anul acesta, pe fondul lansarii a doua noi modele si a cresterii pietei vehiculelor de import , a declarat, citat de NewsIn, presedintele Volvo pentru Europa Centrala si de Est, Bernhard Bauer.

"Anul acesta in mod cert vom comercializa 750 de unitati, ceea ce reprezinta o crestere de circa 60% fata de anul trecut. Pentru la anul avem o tinta de 1.000 de unitati si ne asteptam ca rata de crestere sa se mentina si in anii urmatori. Aceasta se va intampla pe fondul lansarii a doua noi modele, XC70 – la Salonul International Auto de la Bucuresti (SIAB) – si XC60, pe care il vom prezenta de asemenea in cadrul salonului, la nivel de concept”, a explicat presedintele Volvo pentru Europa Centrala si de Est, Bernhard Bauer.
El a precizat ca modelul XC60, fabricat pe platforma Land Rover Freelander, va intra in productie in ultima parte a anului viitor – in fabrica de la Ghent, Belgia –, urmand in proportie de peste 85% trasaturile conceptului. „Pe piata romaneasca ar putea intra spre sfarsitul anului 2008 sau in prima parte a anului 2009”, a spus Bauer.

Legat de vanzarile in Europa, Bauer a declarat ca se inregistreaza o crestere de circa 26%, in medie, in statele in care Volvo comercializeaza masini, pana la 45.000 de vehicule in 2007. „In Polonia vom ajunge anul acesta la circa 4.000 de unitati comercializate, ceea ce inseamna mai mult decat in Austria. In Ungaria speram sa vindem aproximativ 1.400 de unitati pana la sfarsitul lui 2007, iar in Bulgaria cam 400 de automobile. Dintre toate aceste state cea mai mare crestere am avut-o in Romania”, a declarat oficialul Volvo.

El a mai spus ca segmentul premium este in crestere in Romania, ca urmare a cresterii nivelului de trai al populatiei si a economiei in ansamblul ei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri