2 / 6

Porsche Romania, impotriva masurilor de modificare a politicii fiscale

Porsche Romania, importatorul marcilor Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche, SEAT, Škoda, Volkswagen, Volkswagen Autovehicule Comerciale si Weltauto - autovehicule de ocazie, se declara impotriva prevederilor capitolului II din legea nr. 571/2003 privind masurile in domeniul politicii fiscale.

Cu peste 4.500 de angajati in reteaua celor 96 de distribuitori din intreaga tara si 566.178 de contracte de reparatii in service semnalate la finele anului 2008, oficialii importatorului considera deductibilitatea a doar 30% din cheltuieli o masura total aberanta, care va favoriza reparatiile in unitati de service neautorizate si va conduce la cresterea evaziunii fiscale.

“Legislatia Ordonantei de Urgenta a legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal este total aberanta, intrucat va favoriza vanzarea de masini second-hand la negru, lucru care va suprima vanzarea de masini noi. Faptul ca nu se va mai permite deducerea cheltuielilor cu masinile de firma, va favoriza reparatiile la colt de strada, cand ne reparam cu totii masinile in garaje sau in spatele blocului. Adoptarea acestor modificari la Codul Fiscal in vigoare va genera o mare gaura in bugetul de stat si un blocaj al activitatii economice. Incasarea de T.V.A. de la toate achizitionarile de masini noi va afecta principalii agenti fiscali. In secolul XXI nu se mai poate face business fara mobilitate, iar peste 70% din clientii de masini noi sunt persoane juridice” a declarat Brent Valmar, director general Porsche Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri