3 / 6

Masurile in domeniul politicii fiscale vor afecta in mod negativ sectorul auto

Mercedes-Benz Romania, importatorul pe piata autohtona a marcilor Mercedes-Benz, smart, Chrysler, Jeep si Dodge, considera masurile propuse de Executivul Romanie ca avand un grad ridicat de risc, in conditiile in care mediul economic este deja supus unor presiuni foarte mari.

Demersul legislativ initiat de Guvernul Romaniei este unul care poate supune toate sectoarele industriei auto din Romania unei noi curbe de sacrificiu total nejustificate, potrivit lui Michael Grewe, CEO si presedinte al Mercedes-Benz Romania.

Nedeductivilitatea TVA-ului la achizitiile de autoturisme, deductibilitatea limitata a cheltuielilor cu service-ul in limita a 30% din cheltuieli si nedeductibilitatea integrala a cheltuielilor cu intretinerea masinilor de companie reprezinta masuri care pot genera efecte nedorite, pe termen lung, atat pentru jucatorii de pe piata auto din Romania, cat si pentru incasarile la buget din taxe si impozite. De asemenea, probabila scadere a activitatii de service si intretinere a autovehiculelor va avea cu siguranta un impact social negativ, prin cresterea numarului de persoane fara un loc de munca.

Alte consecinte vor fi scaderea vanzarilor de autoturisme si posibila orientare a clientilor catre solutii care sa ocoleasca cadrul legal fiscal, afectarea companiilor care ofera solutii de finantare prin leasing.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri