4 / 6

BMW Group Romania: Acest demers legislativ descurajeaza nevoia fireasca de mobilitate a companiilor

BMW Group Romania, importatorul marcilor BMW si MINI in Romania, considera ca demersul legislativ este unul care poate afecta semnificativ industria auto din Romania intr-o situatie economica dificila si descurajeaza semnificativ nevoia fireasca de mobilitate a companiilor din Romania.

Masurile prevazute in capitolul II din legea nr. 571/2003 pot duce la descurajarea pietei auto, precum si la dezvoltarea unitatilor de service neautorizate, in conditiile in care Executivul are ca prioritate combaterea evaziunii fiscale si sustinerea afacerilor corecte, platitoare de taxe si impozite.

„ Nedeductibilitatea TVA-ului la achizitiile de autoturisme si a cheltuielilor cu intretinerea autoturismelor descurajeaza nevoia fireasca de mobilitate a tuturor companiilor din Romania si poate sa afecteze major piata auto in momentul in care ne aflam deja pe un trend negativ. Deducitblitatea limitata a cheltuielilor de service in limita a 30% va duce la solutii de reparatii improvizate, in ateliere neautorizate, in contextul in care partenerii nostri investesc anual milioane de euro in aparatura, personal si pregatire, in centre de service pregatite corect sa deserveasca masinile noastre”, a declarat Bernd John, director general BMW Group Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri