1 / 5

Patentul Benz

Pe 29 ianuarie 1886, Carl Benz a schimbat lumea, atunci cand prima pagina din istoria Mercedes-Benz a fost scrisa la Biroul de Patente din Berlin, unde a inregistrat patentul Benz, ceea ce este considerat a fi chiar primul automobil din lume.

Carl Benz a devenit astfel cel mai important inginer din lume. Acesta a infiintat in 1883 Benz & Co. Rheinische Gasmotoren-Fabrik, care a fuzionat cu Daimler-Motoren-Gesellschaft in 1926, pentru a constitui Daimler-Benz AG. Alaturi de Carl Benz, un rol important a jucat sotia sa, Bertha Benz, impreuna cu fii sai Eugen si Richard. Bertha Benz a fost una dintre primele persoane care au efectuat o calatorie pe distanta lunga la bordul unui autovehicul pe benzina.

,,Istoria Mercedes-Benz este a celor care s-au dedicat unui vis si au indraznit sa-l transforme in realitate! Acum 125 de ani, Carl Benz a avut un astfel de vis: visul de a crea primul automobil din lume. Pe 29 ianurie 2011, Mercedes-Benz Romania saluta acel moment: cel in care legenda stelei in trei colturi s-a nascut”, a declarat Michael Grewe, CEO si Presedinte Mercedes-Benz Romania.

Istoria Mercedes-Benz apartine unor oameni care s-au dedicat unui vis al mobilitatii absolute. Astfel, alaturi de Carl si Bertha Benz, personalitati precum Gottlieb Daimler, Wilhelm Maybach, Emil Jellinek si fiica sa Mercedes au jucat un rol major in povestea de succes numita Mercedes-Benz.

La data de 29 ianuarie 1886, Carl Benz depunea la Berlin o cerere de brevetare a autovehiculului sau cu trei roti. De atunci, ziua respectiva a fost considerata ziua oficiala de nastere a automobilului. In acelasi timp cu Benz, Gottlieb Daimler dezvolta primul automobil cu patru roti. In acest fel, in mod independent unul de celalalt, parintii fondatori ai companiei Daimler AG si ai marcii Mercedes-Benz au pus bazele tuturor autoturismelor, autovehiculelor comerciale si autobuzelor de astazi.

Mercedes-Benz si-a sustinut pozitia de lider cu peste 80.000 de cereri de patente incepand cu anul 1886.

Pentru a marca aceasta aniversare, Mercedes-Benz Romania organizeaza un concurs cu 125 de premii pe pagina de Facebook, in perioada 28 ianuarie – 31 martie 2011, intitulat “Mercedes-Benz Storytellers 125 de ani de inovatie”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri