3 / 4

Doar doi romani au venit in locul strainilor

Rozaura Stanescu (foto) si Razvan Tudor sunt singurii executivi romani care au preluat functii executive la inceput de an, dupa ce au inlocuit doi expati, pe Fabien Lecoq, respectiv Hans Wreifalt.

Stanescu, director in cadrul BRD Groupe Societe Generale, a fost numita la conducerea BRD Pensii, unul dintre jucatorii importanti de pe piata pensiilor private obligatorii, in locul francezului Fabien Lecoq.

El a venit in Romania in iunie 2007, exact inainte de startul pilonului II al pensiilor private obligatorii, si l-a inlocuit in 2009 pe Damien Marechal in functia de director general al BRD Fond de Pensii.

La inceputul anului, Razvan Tudor a devenit primul sef roman al subsidiarei locale a producatorului danez de ferestre de mansarda Velux.
Suedezul Hans Wreifalt, ce a detinut functia de director general in perioada ianuarie 2009 – decembrie 2010, a parasit Romania pentru a prelua un job la sediul central al Velux.

Tudor s-a alaturat companiei in august 2010, iar pana la sfarsitul anului a trecut printr-o stagiu de pregatire in vederea preluarii noilor atributii.
De asemenea, patru manageri de top prezenti pana la sfarsitul anului trecut in fruntea unor companii de pe piata locala au fost promovati in cadrul companiilor in care activau.

In afara lui Mihai Tudor, de la IBM, celelalte promovari i-au avut in prim plan pe Yilmaz Yildirimlar - directorul general al hotelului Radisson Blu din Capitala si pe Lucian Dorobantu – directorul general al retailerului de imbracaminte Inditex Romania.

Yildimar a fost numit coordonator al lantului hotelier Rezidor pentru Europa de Sud-Est. Din noua functie, el administreaza, pe langa hotelul din Bucuresti, inca cinci unitati, in Cehia, Slovacia si Bulgaria.

Lucian Dorobantu a preluat conducerea subsidiarei din Rusia a retailerului de imbracaminte Index, care detine, printre altele, brandurile Zara si Berska.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri