4 / 9

Ministerul Economiei a schimbat conducerea Transelectrica

Compania Transelectrica (TEL), controlata de Ministerul Economiei, are un nou director general, in persoana lui Andrei Gabriel Benghea-Malaies, si un nou presedinte CA, Gabriel Gheorghe, informa Mediafax.

Consiliul de Administratie al companiei a fost convocat, la propunerea reprezentantilor ministerului, pentru schimbarea directorului general si a presedintelului CA.

Malaies l-a inlocuit in functia de director general pe Marius Ion Mateescu, iar conducerea CA a fost preluata de Gheorghe de la Mircea Ciopraga.

Noul director general este din iulie 2007 consultant de management strategic la Mckinsey&Company, Budapesta/Bucuresti, Stuttgart/Londra, fiind insarcinat cu proiecte in domeniul energiei, industriei, retail si FMCG.

In trecut, el a mai fost director de cabinet la Ministerul Finantelor (iunie 2006-iulie 2007) si consilier al ministrului Finantelor (martie 2005 - iunie 2006), dar si membru in CA si AGA la companiile CFR, Loteria Nationala, Imprimeria Nationala si Romaniafilm.

La randul sau, noul presedinte CA a ocupat diverse functii la Garda Financiara si ANAF, unde a fost inspector, sef serviciu si comisar, potrivit datelor din CV-urile postate pe site-ul Transelectrica.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa schimbe directorii unor companii de stat cu manageri profesionisti, prin procese de selectie bazate pe competenta.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri