5 / 6

Cauta-ti MBA-ul potrivit din timp!

Pentru Ionut Gaota, de la Microsoft Romania, decizia de a urma cursurile un program de MBA a aparut in urma cu 6 ani, imediat dupa abolvirea unui master. “Ma intrebam atunci care ar fi urmatorul pas in dezvoltarea carierei: in primul rand, am luat in considerare un MBA, un program intensiv, dar comparabil cu masteratul, iar apoi m-am gandit la urmatorul nivel: un EMBA. Si eu am simtit nevoia unei experiente de management suplimentara. Am reusit sa o acumulez in cativa ani si apoi am inceput sa compare programele de EMBA disponibile la nivel local si international. Am cautat programul potrivit pentru a gasi un echilibru intre continuarea jobului si, in acelasi timp, dezvoltarea abilitatilor academice.”

In opinia lui, un MBA poate fi inceput imediat dupa facultate, in timp ce pentru un EMBA ai nevoie de o experienta de management consistenta. “Conteaza mai mult calitatea experientei pe care o aduci colegilor din cadrul programului. O sa ai nevoie de timp pentru a compara alternativele disponibile pe piata MBA-urilor. Este foarte important sa asisti la sesiunile deschise ale cursurilor de MBA, sa-ti dai seama de calitatea informatiei si a metodelor de educare. Cautarea de programe trebuie inceputa cu cel putin un an inainte sa incepi un EMBA.”

Intr-un program de EMBA, intr-adevar, se trece printr-o structura academica cu privire la instrumentele de management care se aplica in viata de zi cu zi, dar cea mai importanta este partea practica, dezvoltata pe cazuistici reale . “Trebuie sa ai in vedere intotdeauna procesul atunci cand iei o decizie din punct de vedere managerial. Trebuie sa analizezi toate variabilele care iti pot influenta decizia efectiva si, mai mult, odata luand in considerare o variabila, trebuie sa gandesti unde anume impacteaza ea si in functie de asta, sa faci designul diverselor scenarii. Mai degraba logica, procesul de management si de asezare a deciziilor sunt lucrurile cele mai valoroase pe care eu, personal, l-am primit in cadrul programului de EMBA”, afirma Magda Sandulescu.





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri