3 / 9

Reteta succesului - Experienta profesionala sau relatiile sociale?

Experienta profesionala reprezinta cel mai important factor care influenteaza oportunitatile de cariera in domeniul financiar, conform raspunsurilor a 40% dintre participanti. Al doilea criteriu este reprezentat de relatiile personale si profesionale (31%). Acest fapt este normal in mediul de business, inclusiv in domeniul recrutarilor, unde de multe ori se apeleaza la recomandari sau referinte.


Networking-ul este unul din cele mai importante elemente pe care se poate baza un profesionist in domeniul financiar. Competentele tehnice nu sunt suficiente, daca nu sunt sustinute si de elemente sociale si interpersonale. In mod surprinzator, doar 3% dintre participantii la studiu considera ca studiile reprezinta factorul cheie in realizarea oportunitatilor de cariera.


Perceptia asupra factorilor de succes se schimba odata cu avansarea in cariera. Daca la nivel de absolventi sau juniori, 55% din respondenti considera ca experienta practica la locul de munca este cea mai importanta, profesionistii cu experienta realizeaza importanta combinarii elementelor tehnice cu cele sociale pentru a atinge succesul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri