11 / 12

Alti angajatori doriti

Topul celor mai doriti angajatori continua cu Renault Romania (pe locul 11), BCR, HP, Emerson, BRD, Unilever, KPMG, Hella, Deloitte si Bosch (pe locul 20), potrivit studiului Brainspotting.


Cele mai dorite industrii de catre tinerii cu background economic sunt Consultanta, Banci/Servicii financiare, Audit/Contabilitate si Media/Marketing/Cercetare de piata/Publicitate. Popularitatea industriei bancare este in continua scadere (37% dintre tineri doresc sa lucreze in Banking, fata de 41% in 2013 si 45% in 2012).


Dezvoltare software, automotive, oil & gas sunt cele mai dorite industrii de catre tinerii cu background tehnic (IT si inginerie). Industria de dezvoltare software si automotive au un trend ascendent. Popularitatea altor industrii – cum ar fi constructiile, scade.


In primii 3 ani de experienta, doar 1 din 3 angajati nu isi schimba locul de munca. Cuvintele asociate cel mai frecvent cu cei mai doriti angajatori sunt profesionalism, seriozitate, performanta, inovatie, dezvoltare, siguranta, putere, stabilitate, success, calitate, creativitate. Exact acelasi procent ca in 2013 (57%) dintre respondenti nu a aplicat inca la un job in cadrul angajatorului lor ideal.


Sursa foto: Femeie care se bucura/Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri