4 / 13

4. Cum ati fost remunerati pentru reusita?

Denis Turcu: Din strainatate nu primim decat medalie. Acolo se fac si diferite excursii pentru noi pentru care fiecare tara participanta contribuie cu o suma simbolica. Efectiv de la tara organizatoare nu primim decat medalie, ceea ce este si normal pentru ca la olimpiada reprezentam tara noastra. Ministerul organizeaza o gala de premiere a olimpicilor. Sumele sunt publice, sunt si pe site-ul ministerului. Anul trecut am primit 9.000 de lei pentru medalia de aur si in jur de 7.000 de lei pentru medalia de argint, anul acesta nu stiu inca.


Rares Buhai: Sumele sunt la fel indiferent de materie, dar ministerul ne acorda in plus o bursa lunara timp de un an, pentru fiecare medalie obtinuta la concursurile internationale. Bursa pentru o medalie de aur este egala cu salariul minim pe economie.

Ce faceti cu banii? In ce ii investiti?


Denis Turcu: Anul trecut, fiind prima oara cand am fost olimpic international, banii respectivi mi-au fost foarte utili pentru procesul de aplicare la diverse universitati, pentru trimiterea scorurilor la teste si a plicurilor si am fost surprins, nu vreau sa-l sperii acum pe Rares, dar am fost surprins de cat de costisitor a fost. A costat in jur de 8.000 de lei.


Sursa foto: Medalie de aur/Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri