4 / 7

Lucrătorii cu joburi foarte puțin flexibile

O mulțime de companii, chiar foarte mari, iau măsuri împotriva coronavirus, iar una dintre acestea este încurajarea muncii de acasă, pentru a reduce răspândirea virusului.


Însă nu toate joburile au această flexibilitate.


Marissa Baker, profesor la University of Washington Environmental & Occupational Health Sciences, spune că muncitorii care nu au opțiunea de a lucra de acasă vor avea de luat decizii dificile ”Rămân acasă dacă simt că mă îmbolnăvesc sau merg la muncă pentru a primi salariu? Ce voi face dacă se închide școala celui mic, îmi permit să rămân acasă?”


Multe dintre locurile de muncă din sectorul serviciilor menționate anterior, cum ar fi personalul restaurantelor și lucrătorii din fast-food, precum și alte câteva ocupații ale asa-numiților blue collar, cum ar fi însoțitorii de transport, cu excepția celor din avioane și lucrătorii din materiale textile, au decizii dificile de înfruntat.


Lucrătorii din aceste ocupații se pot confrunta cu multe tipuri de riscuri și s-ar putea să nu aibă resursele sau sprijinul necesar al angajatorilor în fața unei epidemii.


Foto: Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri