2 / 7

Purtarea măștii la birou, necesară?

Oamenii îngrijorați că purtarea măștii la birou ar duce și la o oxigenare mai scăzută, ar putea avea efecte negative asupra persoanelor cu probleme respiratorii. Merită cost / beneficiu purtarea măștii?

Dr. Adrian Marinescu – Clar merită. Scoatem masca, dar păstrăm distanță și combinăm cu băutul apei sau a unui ceai. Asmaticii, cei care au bronșită, aici va trebui să aibă o contraindicație de a purta masca, în cazul lor purtarea măștii trebuie înlocuită cu distanțarea de 3 m. Dacă nu am afecțiuni, nu există o contraindicație pentru masca, trebuie să am aerisire să fac pauză la 2 ore și să nu fie cald în interior.

Ing. Iosif Raducu - Angajatii care se află singuri în birou nu vor purta masca, asemenea, și cei care lucrează în aer liber – cu distanțare socială. Cerințele legale sunt că aceste măști să fie oferite de către angajator, în mod normal minim 4 măști /persoană / zi. Una pentru drumul spre muncă, apoi câte 1 la 4 ore și ultima pentru drumul spre casă. De asemenea, trebuie să asigure diverse substanțe dezinfectate pentru suprafețe, echipament tehnic și tegumente.

Foto: Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri