3 / 6

Sistem de tarifare

Fiecare agentie de head hunting are stabilite cateva criterii obligatorii cu privire la sistemul de tarifare, este de parere George Butunoiu. Nu se accepta decat misiuni pentru care firma de head hunting / executive search are exclusivitate, nu se accepta niciodata „success fee’. Plata trebuie sa fie facuta numai daca se gaseste candidatul potrivit si se incheie cu o angajare.

Atat pe piata locala, cat si in companiile din strainatate, majoritatea firmelor de head hunting aleg sistemul de tarifare in 3 transe: 1/3 la semnarea contractului, 1/3 la prezentarea short list (inainte sau dupa) si 1/3 la semnarea contractului de angajare.
„Limita minima a tarifelor firmelor de head hunting in Romania este considerata, tacit, la 10,000 € + TVA, in tarile occidentale fiind ceva mai ridicata. Practic, cu greu ar putea sustine o firma ca face head hunting daca factureaza mai putin de atat”, a declarat, pentru Wall Street, George Butunoiu.

Potrivit lui Florin Ochiana, tarifele pentru pozitiile de top, peste cinci ani de experienta profesionala, incep si de la 15.000 de euro si pot ajunge si la 100.000 de euro.

Orice agentie de head hunting ofera clientilor o garantie de 6 pana la 12 luni. Daca se dovedeste ca noul angajat nu este suficient de bun, asa cum se credea, si este dat afara sau mutat / marginalizat in firma, atunci firma de executive search face o noua recrutare, fara sa mai fie platita.

Exista si situatii in care aceasta garantie nu se aplica. Atunci cand separarea dintre angajat si client se face din cauze care nu tin de calitatea prestatiei head hunter-ului cum ar fi nerespectarea promisiunilor facute de angajator, au loc reorganizari in cadrul companiei respective, sau angajatul a primit o oferta mai buna iar clientul nu a reusit sa il retina, intrucat se considera ca este responsabilitatea exclusiva a acestuia pentru pastrarea si motivarea noului angajat, agentia de executive research nu isi mai asuma nicio responsabilitate.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri