5 / 6

Ce inseamna un bun head hunter

Un head hunter trebuie sa fie un bun vanzator, sa fie persuasiv, perseverent, sa posede abilitati de comunicare extraordinare, sa aiba o deschidere foarte mare catre ceilalti, experienta in domeniu, minim 5 ani – punct de plecare.

Potrivit lui George Butunoiu cele mai importante calitati ale unui head hunter sunt accesul la informatii si cunoasterea pietei. Daca stii tot ce se intampla pe piata, cunosti foarte multi oameni care iti pot da informatii si daca stii bine ce se „ascunde” in spatele firmelor si business-urilor mai semnificative, atunci rezultatele pozitive sunt destul de previzibile, a adaugat Butunoiu.

Un head hunter trebuie sa fie productiv inca din prima zi in care este pus sa faca acest tip de job. In general, companiile mari de head hunting lucreaza cu consultanti seniori, niciodata cu juniori in curs de formare. In marea majoritate a cazurilor, head hunterii sunt fosti manageri din diverse domenii, care au avut o cariera puternica si care, spre finalul acesteia se „retrag” catre consultanta, fie ea head hunting, sau consultanta de management.

In companiile mari din strainatate, varsta medie a unui head hunter este de 40 de ani. Chiar din ziua in care un astfel de manager se muta la o firma de executive search poate prelua misiuni de head hunting (de obicei, in domeniul lui de specializare) pentru ca a facut deja asta, de foarte multe ori, in firmele pe unde a lucrat, sustine Butunoiu. Astfel, investitia intr-un head hunter este sau trebuie sa fiie zero.

Partenerii din firmele mai puternice de head hunting din Romania pot ajunge la castiguri de peste 10.000 euro pe luna.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri