1 / 5

Bonusurile fac diferenta in industria hoteliera

„Un ospatar nu poate ajunge la un salariu de patru sute de euro, dar luand in considerare bacsisurile primite poate atinge acest prag. De asemenea, un alt sector unde bonusurile fac diferenta sunt vanzarile. In functie de target-urile stabilite sau organizarea de evenimente salariatii din acest sector beneficiaza de o serie de beneficii in fucntie indeplinirea si depasirea acestora”, a declarat pentru Wall Street, Camelia Buburuz (foto), HR Manager, JW Marriott.

In prezent, industria hoteliera se dezvolta si se deschid mai ales hoteluri de 2-3 stele, maxim 4 stele. In urmatorii ani insa, vor intra din ce in ce mai multi jucatori de 4 si mai ales 5 stele si atunci se va intampla ceea ce se intampla atunci cand un nou hotel se deschide, se vor uita pe piata pentru a-si alege cei mai buni oameni, sustine HR Manager-ul de la JW Marriott.

Aparitia a tot mai multor jucatori va conduce insa si la o crestere a salariilor, uneori nejustificata. In prezent, diferenta e clar facuta de salarii. „Cine isi deschide un business nou apeleaza la remuneratii mai ridicate, in raport cu media salariala practicata pe piata. Chiar si asa, salariul unui entry level in sectorul hotelier nu va putea ajunge pana la sfarsitul anului la 500 de euro, pentru ca piata nu o permite”, sustine Buburuz.

Cu toate acestea din punctul de vedere al capitalului uman, dezvoltarea industriei va conduce la o schimbare in randul scolilor de profil si profesionale, care se vor orienta in acest fel spre o mai buna pregatire a oamenilor. Este important ca oamenii sa vina sa lucreze in aceasta industrie pentru ca isi doresc si nu pentru ca sunt motivati de dorinta de a avea un job oarecare. Desi vorbim de o criza a fortei de munca pe piata exista inca oameni, in plus incet, incet vor veni si din afara Bucurestiului, este de parere managerul de resurse umane al JW Marriott.

In aceste conditii, pe langa salarii, beneficii si oportunitati de dezvoltare, sustine Buburuz, un alt factor care face diferenta este chiar compania insasi.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri