3 / 7

5 pasi de urmat pentru a trece cu brio de o restructurare

Un proces de restructurare „nu e greu, e frumos”, sustine Serban Cristea.

In opinia Directorului de resurse umane al Distrigaz Sud, inca de la inceput, este important sa existe o claritate a obiectivelor asumate atat de echipa manageriala cat si comunicate oamenilor, intrucat acestia trebuie sa stie ce urmeaza si la ce sa se astepte.

Sinceritatea reprezinta un alt element cheie, intrucat atunci cand spui ca se vor intampla niste lucruri, trebuie sa explici si consecintele.

De asemenea, Serban Cristea considera ca este important sa te misti repede, fiind neincrezator in solutii care sa urmareasca neaparat o desfasurare lina a procesului de restructurare sau sa obtina acceptul tuturor.

Conteaza foarte mult sa identifici oamenii cheie care sunt partizani ai schimbarii, sa-i imputernicesti si sa le dai incredere ca sa poata actiona. In plus, este important sa recompensezi comportamentele care sunt favorabile schimbarilor ce trebuie sa se intample in organizatie, sustine Cristea.

Potrivit acestuia, daca aceste lucruri sunt asumate de echipa manageriala, si se intampla intocmai, orice proces de schimbare trebuie sa functioneze.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri