4 / 5

Unde angajam manageri in 2009

In functie de numarul companiilor care dispar, care pierd masiv angajati, de industrii care au de suferit sau, dimpotriva, de sectoare de activitate care inregistreaza cereri si profit, harta cererilor de manageri isi schimba forma.

Potrivit estimarilor lui Butunoiu, cererea de manageri nu o sa creasca in niciun domeniu. ”Cererea de manageri creste o data cu cresterea numarului de firme. Nu exista nici un domeniu, dar absolut niciun domeniu in care aceasta cerere sa creasca semnificativ”, a spus acesta.

Cele mai ofertante domenii – cele in care cererea nu a scazut semnificativ - pentru head-hunteri sunt, conform lui George Butunoiu, farma, FMCG si servicii.

“Nevoile cele mai mari de recrutare pe pozitii de management si specialisti le au organizatiile mari din FMCG, Telecom, servicii de outsourcing si IT”, completeaza Larisa Condriuc de la Manpower. Porivit lui Alexandru Vasile de la Lugera & Makler, alte domenii in care cererea se va mentine constanta sau chiar ar putea sa creasca sunt sectoarele retail si servicii juridice.

Specialistii in resurse umane apreciaza ca cele mai afectate sectoare, care au inregistrat scaderi importante ale cererilor sunt serviciile financiare, real estate, industria auto, dealerii auto, vanzarile de credite financiare si pentru manageri din functiile clasice de suport - marketing resurse umane.

Desi admit ca piata este in scadere, companiile de executiv search si head-hunterii nu au ramas complet fara solicitari. Potrivit Lui Alexandru Vasile, Lugera & Makler are o paleta variata de domenii din care primesc cereri de angajare. “Solicitarile sunt in general pentru seniori manageri in Sales, Finance, Marketing si pozitii inalt specializate”, a afirmat acesta.

Compania HVI a inregistrat in ultima perioada o crestere a cererilor.

“La inceput era vorba despre aplicanti specializati in constuctii, pentru ca ulterior sa primim cereri si de la cei lucrand in domenii precum cel tehnic si financiar-bancar. Vorbim in principal de vanzari si marketing, fara a exclude posturile-cheie de CEO sau GM. In mod ironic am avut cele mai multe solicitari din domenii in prezent afectate de criza: constructii si tehnic”, a spus sefa HVI.

Si head-hunter-ul Butunoiu a declarat ca in saptamana 12-18 ianuarie avea in plan semnarea a opt contracte de recrutare. “Este cel mai mare numar semnat intr-o singura saptamana in cei 17 ani de cand fac recrutare. Din cele opt, trei vin din banking, unul din servicii financiare, doua din FMCG si doua din domeniul industrial. Sapte sunt de inlocuire si unul singur e un job nou creat”, a precizat Butunoiu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri