4 / 7

Conditia de confidentialitate

Clauza de neconcurenta poate cauza probleme mai ales pe perioada unei crize economice, cand multi angajati se decid sa caute un loc stabil de munca si ignora prevederile contractului de munca.

Astfel, angajatul se poate afla in situatia de a ramane fara loc de munca si de a avea de platit sume importante companiei. “Pe de alta parte, daca angajatorul disponibilizeaza o persoana care este obligata sa respecte clauza de neconcurenta, firma se obliga la plata unei remuneratii lunare, desi bugetul acesteia poate fi serios afectat de criza”, a precizat Petra Votisky.

O alta conditie impusa de angajatori poate fi cerinta de confidentialitate a salariatului cu privire la clientii, valoarea remuneratiilor sau politicile si modul de operare al companiei. Insa, si in acest caz, daca angajatorul nu defineste clar ce informatii sunt confidentiale, atunci clauza poate fi declarata nula.

De asemenea, compania trebuie sa scrie clar cuantumul salarial pe care il acorda in plus angajatului, a precizat Daniela Kovacs. In unele cazuri compania poate cere angajatului sa faca dovada ca, in moment plecarii din companie, acesta nu detine in proprietatea sa acte sau software care au statut confidential.





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri