3 / 4

Masteratul, un surogat pentru job

Pentru cei nascuti in orasele universitare sau pentru cei care inca beneficiaza de sustinerea financiara a parintilor, master-ul devine o optiune atractiva. Absolventii se duc la masterat cu gandul de a obtine o calificare superioara cu care sa isi impresioneze angajatorii.

“Am absolvit o facultate cu profil economic anul acesta si inca nu am gasit un job. Acum ma pregatesc de un master, la care voi aplica in toamna. Imi doresc un job, normal, dar daca nu il am, incerc sa fac altceva, nu sa stau acasa. Cand il voi gasi voi merge in paralel la scoala si voi si munci”, a declarat un absolvent al ASE.

Cu toate acestea, recruiterii nu cred ca o diploma va insemna mare lucru in ochii angajatorilor, care cauta in special experienta si productivitate in scurt timp.

"Masterul ar trebui sa fie decizia fireasca de aprofundare a unor cunostinte practice, din domeniul de activitate. Nu cred ca vreun angajator va tine vreodata cont (si, cu atat mai putin, sa plateasca suplimentar) de un master intr-un domeniu care nu are nici o legatura cu jobul la care aplica un candidat. Tinerii romani, in general, pun accent pe supracalificarea teoretica, in detrimentul abilitatilor practice, ceea ce este un mare neajuns al sistemului nostru educational", sustine Loredana Simedre, managing partner al Jobmate, un site destinat studentilor si proaspat absolventilor.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri