2 / 5

Podoleanu mizeaza in continuare pe business-ul de consultanta HR

Dupa aproape 11 ani petrecuti in departamentele de HR corporatiste (Pepsi si Vodafone), Anca Podoleanu a luat in maini fraiele popriei afaceri. O companie de consultanta in HR - Choice Management & Consulting -, infiintata in februarie 2009.

“Visul meu de cativa ani a fost sa reintru in consultanta (n. red. Podoleanu a lucrat in consultanta si inainte de 1998), dar parca nu a fost niciodata momentul potrivit, nu aveam incredere sau curajul de a face acel pas.[...] Decizia de a deveni antreprenor a fost inainte de sosirea crizei. Privesc aceasta criza ca o oportunitate, nu ca pe un risc. O criza inseamna o schimbare, reasezare a pietei si a regulilor jocului”, sustine Podoleanu.

Pentru a se diferentia pe o piata intesata de companii furnizoare de servicii de HR, fostul HR manager al Vodafone s-a axat pe o retea nationala si internationala de colaboratori, cu ajutorul carora sa poata oferi clientilor solutii integrate de HR.

In acest moment, firma Choice Management & Consulting nu are nici un angajat, in afara fondatorului, si deruleaza cinci contracte semnate in perioada februarie - octombrie 2009.

Pentru ca serviciile oferite includ remodelarea strategiei de HR si implementarea acesteia, Podoleanu s-a lovit destul de des de viziunea HR-ului din perspectiva management-ului.

Departamentele de HR sunt vazute din perspectiva administratiei de personal, recrutare si training, spune antreprenoarea. Insa aceste activitati tin de un nivel bazal de desfasurare a politicii de personal, valoarea adaugata tinand de partea strategica, de managementul talentelor, al performantei si mai ales de a raspunde la intrebarea-cheie: cum asiguri resursele umane necesare organizatiei in urmatorii 2-3 ani, astfel incat organizatia sa se dezvolte si sa fie lider pe segmentul sau?

"Ca antreprenor HR in recesiune, este trist sa vad ca unele companii considera angajatii sai o resursa care poate fi disponibilizata usor. Daca aceste masuri sunt luate cu desconsiderare fata de angajati, se vor intoarce in timp impotriva acelui angajator”, detaliaza Podoleanu.

Pentru ultimele trei luni ale anului 2009, Podoleanu vede o crestere moderata a cererilor pentru consultanta si servicii integrate de HR.

“In general, toti ne miscam cam greu in aceasta perioada intrucat caderea pietei a fost intre 30%-70% pentru majoritatea companiilor active in acest segment. Insa, pentru ca administrez un start-up, nu spune ca inregistrez o scadere a veniturilor, ci chiar pot spune ca am o crestere a activitatii”, concluzioneaza Podoleanu.

Valoarea investitiei in business si cifra de afaceri asteptata nu au fost precizate.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri