2 / 5

Pe ce criterii se promoveaza in 2009

Pentru promovatii anilor fructuosi economic, ramasi pe baricade in recesiune, accederea la o functie superioara va fi conditionata in viitor de o reclasificare si o reprioritizare a criteriilor de avansare.

“Motivele pentru promovari in perioada de criza sunt generate mai mult de nevoia de ocupare a pozitiilor ramase vacante in companie prin eliberarea altor pozitii, sau ca urmare a noii organizari afisate de companie dupa restructurare”, sustine Faur.

Daca anterior crizei lipsa de personal calificat si nevoia de crestere si retentie a angajatilor in companie determinau politica de avansare, acum motivele predominante tin de volumul de costuri implicate si productivitatea angajatului.

Cu alte cuvinte, performanta angajatului, acumularea rapida a cunostintelor manageriale, combinate cu reducerea costurilor pentru recrutarea si acomodarea pentru postul vacant sunt parghiile prin care angajatul poate accede la o functie superioara.

“Recrutarea si avansarea in interiorul companiei este intotdeauna cea mai ieftina varianta de acoperire a postului. Acum, inainte de promovare, manageri se uita mai atent la productivitatea individuala a angajatului, fara a pune pret, asa cum faceau in trecut, pe indicii productivitatii la nivelul intregii firme”, comenteaza Ovidiu Vilceanu, general manager al firmei de recrutare Sales Consulting.

Potrivit expertului in dezvoltare organizationala Paul Evans, angajatii cu sanse de promovare in criza nu sunt nicidecum cei care isi indeplinesc corect si la timp sarcinile. Cei care avanseaza in functie aduc un aport creativ, inovator organizatiei, au curaj sa ia decizii corecte si rapide, si rezolva si gestioneaza atat conflicte, cat si impactul declinului pietei asupra companiei.

“Din pacate, in momentul de fata nu mai este suficient sa fii “un bun angajat”. Cand se creeaza un vid in companie, promovarea survine doar daca angajatul demonstreaza un plus de agilitate si creativitate”, completeaza Vilceanu.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri