3 / 4

Cum iti poti gasi o slujba entry-level

Flexibilitate in negociere, pretentii salariale scazute si integrare rapida in mediul organizational – acestea par a fi punctele nevralgice ale tinerilor in cautare de un job entry-level. Obisnuiti sa sara de la un job la altul, trecand prin diverse industrii, o parte a tinerilor inca nu se pot conforma cu un loc de munca remunerat nesatisfacator raportat la cerintele lor, dar stabil.

„Fara indoiala ca evenimentele declansate in urma cu un an au schimbat si asteptarile angajatorilor si pe cele ale angajatilor. Primii au acum posibilitatea sa caute candidati mai minutios, fara sa mai faca multe compromisuri legate de fisa postului si fara presiunea deficitului de forta de munca, cresterile salariale s-au oprit sau chiar au regresat si, acolo unde exista, acopera nivelul inflatiei. Candidatii si-au mai redus din pretentii si au inteles ca e o perioada in care trebuie sa fie extrem de flexibili, de motivati si de stabili”, sustine Ochiana.

Evenimentele economice din ultimul an au indemnat la realism si la motivarea de a castiga postul pe care concureaza, potrivit Claudiei Indieca, managing partner al companiei de resurse umane Psihoselect.

Dupa recalibrarea asteptarilor in ceea ce priveste locul de munca, tinerii pot incepe cautarile pentru un post fara sau cu minima experienta in munca. Specialistii in resurse umane sfatuiesc tinerii sa inceapa cautarea prin fixarea unei liste a companiilor la care isi doresc sa lucreze. Pentru ca majoritatea organizatiilor au operat reduceri de bugete, exisa o probabilitate crescuta de a gasi oferte de angajare pe site-urile companiilor, care acum recruteaza intern.

O alta pista de urmarire a noilor oferte o reprezinta site-urile de recrutare, unde costurile mici pentru un anunt (intre 55 si 80 de euro) permit companiilor sa isi posteze ofertele.

Networking-ul si recompadarile interne pot, de asemenea, sa faciliteze angajarea, mai ales insituatia in care o cunostinta activeaza in respectiva companie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri