3 / 5

Viziune de patron: Networking is the future of today

Florin Jianu (foto) conduce Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR), care numara peste 1.000 de membri si reuneste microintreprinderi ale unor oameni de afaceri cu varste de pana in 40 de ani.

Postura pe care o detine in randul PTIR i-a permis sa experimenteze din plin networkingul cu alti parteneri de afaceri.

“Beneficiile networking-ului prin intermediul patronatului sunt multiple, o trasatura principala a noului tip de intreprinzator fiind aceea de a crea si dezvolta cat mai multe conexiuni in mediul in care activeaza si nu numai. Investitia in diverse tipuri de networking (evenimente la nivel local, regional, national sau/ si mai ales international, intalniri B2B, sedinte, seminarii, intalniri private) are intotdeauna un grad de profit ridicat, aici mentionand: noi clienti si canale de distributie pentru produsele/ serviciile pe care le dezvoltam, noi proiecte si idei de afaceri si nu in ultimul rand un nivel foarte ridicat de informatii la zi, informatii care pot fi valorificate in diverse moduri pragmatice”, afirma Jianu.

Un alt avantaj avantaj al networkingului exercitat printr-un sistem de organizare de tipul unui patronat il constituie relatiile durabile si solide care se creeaza, in conditiile in care in patronat se intalnesc oameni de afaceri recomandati de alti oameni de afaceri.

Principalul dezavantaj al networkingului de patronat este timpul dedicat acestuia, care uneori poate fi irosit pentru pentru intalniri care nu aduc nimic nou, nici ca nivel de informatie, nici la nivel de business.

“Ca si concluzie, as parafraza o gluma pe care un coleg grec din patronatul din Grecia a facut-o, spunand: Networking is the future of today (Networkingul este viitorul zilei de astazi)!”, mai spune Jianu.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri