2 / 5

Cum sa faci un MBA in sase luni

Compania de training Human Invest, in colaborare cu Maastricht School of Management (MSM), ultimul jucator intrat pe piata locala a programelor de Executive MBA (EMBA), va demara in aprilie 2011 un program de pre-MBA, intitulat Advanced Management Project, pentru managerii ce nu isi permit sa plateasca taxele de scolarizare pentru un program integral de tipul MBA.

Ideea proiectului a venit in urma colaborarii cu partenerii nostrii din cadrul MSM pe diverse proiecte de educatie si dezvoltare. Analizand piata am descoperit ca exista o nisa in ceea ce priveste solutiile adresate persoanelor aflate in pozitii de conducere, cu precadere acei indivizi care nu se afla la primul rol de manager, dar in acelasi timp nu indeplinesc inca criteriile de admitere in cadrul unui EMBA sau MBA sau nu au timpul si resursele necesare pentru a participa la aceste programe”, spune Viorel Panaite (foto), managing partner Human Invest.

Costul programului este de 5.450 de euro, plus TVA. Exista reduceri adresate atat persoanelor fizice (10% pentru plata integrala inainte de inceperea programului si 7% pentru early booking), cat si companiilor, in functie de numarul de participanti inscrisi.

Cu anumite exceptii, cursurile vor avea loc vineri si sambata, timp de circa sase luni. Prima serie a programului va avea maximum 25 de participanti. O parte din profesorii care vor preda in cadrul programului de pre-MBA tin ore si in cadrul EMBA-ului oferit de MSM pe piata locala.

Interact, un alt jucator important de pe piata locala de training, va demara in februarie anul viitor programul de formare “Executive Program in Business Administration”,
care incearca sa concentreze, pe parcursul unei saptamani de cursuri intensive, intr-o locatie aflata in afara Bucurestiului, o parte din experienta internationala pe care o poate aduce un EMBA din afara Romaniei.

Programul a aparut ca o solutie pentru bugetele restranse carora trebuie sa le faca fata departamentele de resurse umane ale companiilor in aceasta perioada. De asemenea, cursurile pe care le ofera compania au avantajul de a nu tine angajatii aflati pe pozitii de management departe de problemele zilnice de la job pentru foarte mult timp.

"Executive Program in Business Administration a fost gandit ca o alternativa pentru perioada de acum, in care companiile nu isi pot trimite la un EMBA angajatii foarte buni. Avantajul programului este dat de aplicabilitatea imediata a conceptelor abordate", spune Georgeta Dendrino, managing director Interact.

Costul programului va fi de 3.500 de euro, plus TVA, iar firma de training va oferi si reduceri, in functie de mai multi factori care urmeaza sa fie stabiliti in perioada urmatoare.

Printre cei care vor tine cursuri se va numara si olandezul Alex KocK, CEO Business Today International, parte a Business Today, partenerul Interact pentru furnizarea, dezvoltarea si customizarea simularilor de afaceri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri