3 / 4

Cunostintele de limba engleza sunt imperative

Cunoasterea limbii tarii in care candidatul doreste sa munceasca este esentiala. Totodata, indiferent care este destinatia aleasa este necesar si ca aplicantul sa poata comunica foarte bine in limba engleza, cea mai vorbita limba din intreaga lume.

Este mai mult decat indicat pentru un roman care intentioneaza sa lucreze in strainatate sa faca anumite cursuri profesioniste de limba straina, in special de limba engleza. Nivelul minim necesar pentru a fi stapanit pentru ca persoana sa se bucure de succes in noua slujba din strainatate depinde de mai multi factori, cum ar nationalitatea colegilor si a clientilor, tipul de job sau daca trebuie sa faca doar anumite operatiuni care necesita cunoasterea limbii straine”, apreciaza Mihai Ganj, directorul International House Bucuresti (IHB), institutie educationala care ofera cursuri de limba engleza pentru afaceri.

De regula, angajatorul strain are obiective clar definite de eficacitate operationala si de eficienta operationala. Ambele tipuri de obiective depind, in mod direct, de eficacitatea si eficienta in comunicare.

De exemplu, pentru o persoana poata sa fie un pas critic in atingerea unui obiectiv obtinerea unei aprobari pe un buget propus.

Obiectivul de eficacitate in comunicare ar fi sa obtina aceasta aprobare, iar obtinerea ei va depinde foarte probabil de concizia, claritatea si de caracterul convingator al mesajului ce merge catre sef. Obiectivul de eficienta in comunicare presupune ca timpul folosit pentru a construi un mesaj concis, clar, convingator sa fie minim.

“Sa ne imaginam ca o persoana este la nivelul de pre-intermediate (nivelul 3 din 7 posibile, conform standardelor internationale – n.red.), din punct de vedere al cunostintelor de limba engleza. La acest nivel persoanei ii va lua, sa zicem, 60 de minute sa construiasca mesajul, sa pregateasca intalnirea. Intrucat mesajul tot nu va fi suficient de concis, de clar si de convingator nu va obtine aprobarea pentru buget si a si consumat mult timp in acea actiune. Imaginati-va acum ca persoana este la finalul nivelului de upper- intermediate (5 din 7 – n.red.): pe acest nivel persoanei ii ia 20 de minute sa construiasca mesajul si pentru ca acesta este corect, concis, clar, convingator, va conduce la obtinerea aprobarii cu un minimum de timp folosit”, explica Ganj



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri