3 / 10

Ilinca Paun, Colliers: Fac business pe modelul jocului de baschet

In copilarie, Ilinca Paun, managing director al companiei de consultanta imobiliara Colliers, a fost un elev pasionat de matematica, dragostea pentru aceasta materie fiind insuflata de profesorul din gimnaziu, “domnul Ligor, pasionat pana la uitare de sine de actul de educatie”. Admiratia managerului pentru profesor se datora, in mare parte, talentului sau de “a scoate” matematicieni si din copii mai putini dotati in aceasta directie.

“Credea in copii, investea si in cei mai putini talentati, ii incuraja sa iubeasca logica si sa isi dezvolte gandirea pe baza de constructie. Nu eram un geniu, dar rezultatele pe care le-am avut datorita lui mi-au dat multa incredere de sine, trasatura care daca nu se formeaza in anii de scoala, nu se mai formeaza niciodata”, povesteste managerul Colliers.

Ilinca Paun a fost sefa de promotie in generala si gimnaziu, cu nota 10 pe linie. “Eram fata cuminte care invata foarte bine si avea mult entuziasm. Liceul m-a razbunat putin, in prima ora de matematica am luat un 2. A fost un accident, dar oricum in cei 4 ani de adolescenta am investit mai mult in latura mea artistica, am cantat la chitara, am ascultat multa muzica si am facut mult sport”, spune ea.

Ca oricarui copil, Ilincai Paun ii placeau jocurile si isi aminteste cum era mereu campioana la “Frunza si castelul”. Printre jocurile preferate se numarau si “Hotii si Vardistii” si “Ratele si vanatorii”, jocuri dinamice, care se defasurau in aer liber.

“Nu prea stateam locului, de aceea sahul nu a fost favoritul meu. In adolescenta am facut toate sporturile: tenis, volei, patinaj si inot. Ca sporturi favorite pe care le-am practicat cel mai mult ar fi baschetul vara si skiul iarna. Am invatat baschet la 14 ani si imi petreceam multe ore in curtea liceului Tudor Vianu jucand sau tinand scorul pentru meciurile baietilor”, mai spune Paun.

Ea a fost in echipa de baschet a facultatii de arhitectura si, desi nu castiga prea des, sarbatorea fiecare partida cu mare bucurie. “Vreau sa fac business pe modelul jocului de baschet. Baschetul nu este un joc cu vedete individualiste, ele aducand un succes trecator. Este un joc in care echipa trebuie bine echilibrata, astfel incat competentele jucatorilor sa se completeze. Este un joc de strategie, nu de forta, iar rolul antrenorului este sa dea directia jocului”, explica managerul Colliers. Alta similaritate amintita de Ilinca Paun este importanta atmosferei, a culturii echipei. “Ca si in business, rolul antrenorului/managerului este de a-i motiva si a-i tine uniti, de a le da forta psihica in situatii dificile pe teren”, subliniaza ea.

Dintre lecturile copilariei, seria Ciresarii a fost cartea ce i-a marcat copilaria. “Povestile lor m-au inspirat si mi-au format modul in care privesc si azi viata. Ca o aventura pe care trebuie sa o traiesti cu optimism si curaj. Faceam concurs cu fratele meu, Radu, pe tema cartii. Mama ne citea o singura fraza din unul dintre volume si castiga cine ghicea din ce volum si ce capitol este. Uneori stiam si la ce pagina....”, isi aminteste ea. Mergand mai departe spre anii in copilarie, alte doua povesti dragi magerului, care le plac si fetelor sale sunt Alice in Tara Minunilor si Aventurile lui Guliver.

Nici desenele nu lipsesc din amintire directorului Colliers. Ii placea mult Maria Mirabela, mai ales muzica din film. Ilinca Paun se uita cu bucurie si la filmele cehesti si poloneze. “Cand se difuza Arabela, pe strazi era extrem de liniste, era un fel de Dalas al copiilor. Apoi, in '87, ne-am cumparat video player si viata s-a schimbat, ne-a invadat inimile Hollywood-ul”, afirma ea. Personajul sau preferat din desene ramane Pantera Roz. “E intotdeauna serioasa si cool totodata, nu prea o opreste nimic din drumul ei sau prostiile pe care incearca sa le faca, iar modul in care il enerva pe Inspector Couseau fara sa vrea mi se parea hilar”, mai spune Ilinca Paun.

Amintirile dragi ale copilariei includ si mancarea preferata, reteta pe care managerul Colliers incearca sa o invete, urmand traditia familiei. “Simt si acum gustul copilariei cand mancam orez cu lapte si cu scortisoara. Alt deliciu era placinta cu mere pregatita de mama, cea mai buna din lume. Bunica ne facea de aniversari acelasi tort, cu ciocolata si nuci caramelizate. Mama a invatat reteta, urmez eu la rand”, declara Ilinca Paun.

Slide realizat de Sorina Negrila.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri