4 / 10

Sergiu Mititelu: Fara nazuri la mancare si mult sport

Sergiu Mititelu, director general al Hochland Romania, ar revedea si acum cu aceeasi placere desenele animate cu Chip si Dale, Donald, Pluto, Tom si Jerry, Flinstones si Lolek si Bolek. Dintre filme ii vin usor in minte “Tarzan”, “Toate panzele sus”, “Pistruiatul”.

La capitolul carti preferate lista este lunga. Ii placea sa citeasca, activitate pe care o practica si acum, desi nu a ajuns niciodata la performantele fratelui sau mai mare, care “devoreaza cartile, fiind un monument de cultura generala”. Totusi, Sergiu Mititelu trece pe lista sa “1001 de nopti”, “Legendele Olimpului”, “Ciresarii”, “Aventurile lui Tom Sawyer”, romanele de capa si spada sau seria de povesti scrisa de Jules Verne, in special “Calatorie spre centrul pamantului”.

In perioada copilariei, gusturile sale in ceea ce priveste mancarea au fost modelate de “doua bucatarese grozave” – bunica si mama sa. Printre felurile pe care le-ar manca “trei zile la rand” se numara puiul cu smantana, ciulamaua de ciuperci, borsul de cocos, ciocolata si cozonacul, toate preparate in casa. “Ultimele sunt specialitatea bunicii, provenind dintr-un satuc din Bucovina, acolo unde am descoperit alivanca sau nacinca”, spune Sergiu Mititelu.

Daca lista de carti preferate este consistenta, cea care cuprinde jocurile practicate cu drag in timpul copilariei este mult mai lunga - de-a v-ati-ascunselea, leapsa, frunza, lapte-gros, tara-tara-vrem-ostasi, poarca (cu bucati de pietre puse una peste alta si pe care trebuia sa le darami cu o minge), capace sau lanturi (pe timbre, capace de bere, servetele, surprize de guma sau PIF), fotbal, handbal, hochei pe gheata (fara patine), flori-fete-filme-sau-baieti, mers cu bicicleta, construit cazemate din crengi sau frunze sau din zapada iarna, sanius, catarat in copaci.

“Nu pot decat sa ma bucur pentru faptul ca programul la televizor era limitat la cateva ore pe zi, desi pe atunci mi-as fi dorit sa avem mai multe programe si mai multe desene sau filme pentru copii. Insa acest lucru a facut ca orele pe care astazi foarte multi copii le petrec in fata televizorului, computerului sau a jocurilor video, noi sa le fi petrecut in aer liber, la joaca”, isi aminteste Sergiu Mititelu.

De asemenea, sportul a fost una dintre activitatile practicate intens atat la scoala, cat si la cluburile sportive. Gimnastica, atletism, fotbal, handbal, polo, canotaj sunt doar cateva dintre sporturile care l-au atras pe actualul director al Hochland Romania.

As spune ca am fost atras cu predilectie de sporturile de echipa si in cariera mea profesionala acest lucru a contat foarte mult. Fara o echipa, performantele tale individuale pot straluci pe termen scurt, insa ceea ce construiesti intr-o echipa buna, este durabil”, explica Sergiu Mititelu.

Patru profesori i-au marcat anii de scoala si liceu – cu doamna invatatoare Lungulescu a tinut legatura foarte multi ani dupa terminarea scolii, punandu-si amprenta asupra elevilor sai prin bunatatea, calmul si inteligenta sa. Au urmat in liceu dirigintele si profesorul de matematica - domnul Boerescu, profesoara de romana - doamna Marinescu si cea de fizica - doamna Draguta Serban.“Rigurozitatea si profesionalismul lor au facut ca dintr-o clasa de aproape 40 de elevi, peste 2/3 sa termine o facultate si sa isi croiasca un drum de succes in viata”, afirma Mititelu.

In materie de muzica, Sergiu Mititelu asculta aproape orice gen, mai putin manele si muzica tehno. Se declara in continuare “indragostit” de Beatles sau ABBA, Tina Turner (pe care a urmarit-o intr-un concert la Londra), Shania Twain sau Vonda Shepard.

Cum in copilarie nu isi aminteste sa fi vazut foarte multe filme straine, in inima sa au ramas foarte multi actori romani: Toma Caragiu, Gheorghe Dinica, Fintesteanu, Vasiliu-Birlic, Malaele, Marin Moraru, Dem Radulescu, Ileana Stana Ionescu, Radu Beligan. “I-am admirat in filme, la teatru. Stateam la coada de la 5 dimineata sa prindem bilete, iar la «Zbor deasupra unui cuib de cuci» am stat chiar de la 11 noaptea”, isi aminteste Sergiu Mititelu. Dintre cei straini, preferati raman Anthony Quinn, Dustin Hofmann, Jack Nickolson si Al Pacino.

Slide realizat de Alina Stan.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri