3 / 5

CV de CFO: FMCG, farma, transporturi si retail

Carel Bruseker, absolvent al Universitatii din Amsterdam, Olanda, este CFO si totodata CEO adjunct al Profi Rom Food, functii pe care le detine din ianuarie 2010.

Anterior, el a fost CFO in cadrul grupului de transporturi Edy Spedition International (februarie 2009-noiembrie 2009), al companiei farmaceutice Ozone Laboratories (noiembrie 2007-ianuarie 2009), al producatorului de bere InBev in Serbia (august 2004-octombrie 2006) si al producatorului de cafea Doncafe in aceeasi tara (noiembrie 2002-iulie 2004), potrivit profilului personal de pe reteaua de socializare LinkedIn.

“Constat ca industria retailului este foarte dinamica (...) si reprezinta o provocare. Sunt asemanari cu experientele mele anterioare, in special cu cea din FMCG (piata produselor de larg consum - n. red.), si cred ca este un avantaj faptul ca am lucrat in acea industrie care este cel mai mare furnizor de bunuri catre noi”, spune Bruseker. El mentioneaza ca una dintre principalele diferente este ca in retail opereaza cu mai multe produse diferite si cu volume mari de vanzari intr-o afacere cu marje scazute, in vreme ce marjele din FMCG erau considerabil mai mari.

Ca CFO intr-un business din retail, primele indicatoare pe care le urmareste Bruseker sunt cosul mediu si numarul mediu de consumatori, impreuna cu analizele pe magazine si pe grupuri. “Acum, cand conditiile economice sunt potrivnice, este important sa-ti administrezi costurile in raport cu ceea ce nu-ti poti permite si sa te asiguri ca firma iti functioneaza cat se poate de eficient”, arata oficialul Profi.

In plus, el considera ca strategia actuala a Profi, care presupune o finantare solida, creste importanta directorului financiar, care de altfel capata mai mare greutate si in perioadele dificile, dar si in cele cand mediul este unul foarte competitiv. “Cred ca toata conducerea executiva si, in acelasi timp, fiecare angajat in parte conteaza pentru atingerea obiectivelor companiei”, este de parere Bruseker.

Vezi in slide-ul urmator ce alta companie de retail ar putea intra in portofoliul Enterprise Investors.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri