4 / 5

Profi s-ar putea infrati cu Penny?

Recent, publicatia germana Lebensmittel Zeitung a anuntat ca Enterprise Investors ar putea prelua reteaua de magazine de tip discount Penny de la grupul Rewe (Germania). Potrivit sursei citate, Rewe isi reconsidera strategia la nivel international, in conditiile in care Penny a obtinut rezultate sub asteptari in tara de origine, iar competitia pe segmentul de discount este tot mai acerba, odata cu expansiunea Lidl, retailer german, care a intrat pe pietele din Romania si Bulgaria prin cumpararea Plus Discount la inceput de 2010.

La momentul aparitiei stirii din Lebensmittel Zeitung, Cristian Nacu, partener al Enterprise Investors, a declarat pentru Wall-Street.ro ca in strategia de extindere a Profi se poate discuta despre achizitii, dar ca inca nu s-au facut declaratii oficiale in acest sens. "Este prematur inca, nu ne-am facut socoteala", a punctat Nacu referindu-se la varianta speculata in presa germana.

Oficialii Penny nu au comentat informatiile, insa au anuntat recent planurile de expansiune pentru Romania. Astfel, compania va deschide 13 magazine, in urma unor investitii cifrate la 45 de milioane de euro.

In 2010, lanturile de magazine Penny Market si Penny XXL au realizat pe piata locala o cifra de peste 435 milioane de euro, in crestere cu 4,3% fata de 2009. In prezent, in Romania sunt 116 magazine Penny Market si Penny XXL.

Enterprise Investors administreaza din 1990 unul dintre cele mai mari grupuri de fonduri de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est, cu un capital total administrat de peste 1,7 miliarde euro. Intre 2004 si 2007, fondul de private equity al EI, PEF V, a investit in Artima, cel mai mare lant independent de supermarketuri din Romania la acea vreme. In urma vanzarii Artima catre gigantul Carrefour, in 2007, fondul si-a multiplicat de peste trei ori investitia initiala.






Inapoi la articol

Setari Cookie-uri