2 / 6

Bogdan Dragoi, afaceri imobiliare

Bogdan Dragoi, ministrul finantelor publice, apare ca actionar la 2 firme: Toledo Real Estate SRL, o companie care nu a inregistrat cifra de afaceri in 2009, care a avut o pierdere bruta de peste 20.000 lei si are o datorie de peste 1 milion de lei. Dragoi a preluat 39% din compania Toledo Real Estate de la spaniolul Raul Vega, potrivit unui anunt din Monitorul Oficial din primavara lui 2008.

Edwin Zidan detine 22% din compania Toledo Real Estate, iar firma Supermobil Srl alte 39%. Firma Supermobil este detinuta de Valerio Essner Lazarov si Roberto Andreas Lazarov si facea parte din planurile noi de investitii ale producatorului de televiziune.

Dragoi mai detine aproape integral compania BD Resident Development, o companie catre care a instrainat 4 terenuri anul trecut ca aport de capital. Astfel, compania infiintata anul trecut are in proprietate 3 terenuri in Bucuresti, unul de 500 mp in valoare de 1,3 mil. lei, altul de peste 900 mp, in valoare de peste 300.000 lei si altul de peste 6.000 mp, in valoare tot de cateva sute de mii de lei. Al patrulea teren de 25.000 mp, in valoare de peste 100.000 lei este situat in localitatea Frumusani din judetul Calarasi.

Bogdan Dragoi este unul dintre fondatorii operatorului telecom prin satelit Focus Sat, vandut in 2006 catre UPC. Tatal sau, Dan Dragoi, este unul dintre oamenii care au facut afaceri de miliarde in Romania pentru grupul Balli. Cititi o serie de investigatii pe aceasta tema pe riseproject.

Bogdan Dragoi a trecut in declaratia de interese compania BPO Solutions, operator de call center,la care este actionar Dan Dragoi, tatal tanarului ministru.

Firma BPO a inregistrat pierderi de 600.000 lei si afaceri de 1,5 mil. lei in 2010. Printre firmele cu care compania deruleaza relatii comerciale se numara si Societatea Romana de Radiodifuziune.

Comparativ cu 2009, compania BPO Solutions a inregistrat scaderi are cifrei de afaceri si o adancire a pierderilor. In 2009, operatorul de call centere avea o cifra de afaceri de 1,9 mil. lei si o pierdere de 400.000 lei. Firmele nu figureaza cu restante la bugetul de stat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri