4 / 6

Cristian USTINESCU, DTZ Echinox: Romania este plina de oportunitati de investitii, dar conteaza mai mult increderea pe care o avem noi in ea

Cristian Ustinescu (foto), director de investitii in cadrul companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, a declarat, mutand discutia pe segmentul lui de activitate, ca Romania este o tara plina de oportunitati de investitii, dar ceea ce este cu adevarat necesar este ca noi, romanii, sa ne recapatam increderea in tara noastra.

“Constructiile trebuie adaptate pietei din Romania, o tara plina de oportunitati pentru investitii. Ceea ce ne trebuie, insa, este ca noi sa ne dam seama de valoarea ei si sa credem din nou in potentialul sau si tocmai de aceea piata trebuie sa fie transparenta”.

El apreciaza ca ultimii ani au fost dictati de evolutia retailului, mai cu seama a constructiei de spatii comerciale.

“Retailul a cunoscut o crestere spectaculoasa in ultimii ani, dar are foarte mult de acoperit pana ar putea ajunge la un nivel de saturatie. Sunt orase cu 50.000 de locuitori care inca nu au o acoperire comerciala. Companiile din acest domeniu sunt dinamice, continua constructiile si investitiile, achizitioneaza materiale constructii si fac acest lucru contra-ciclic deoarece nevoia de consum a impins oamenii catre centrele comerciale si metoda aceasta moderna de comert”, a subliniat Ustinescu.

Reprezentantul DTZ Echinox a mai spus ca pentru a putea ajunge la nivelul mediei europene ar fi nevoie de inca 7-10 ani de dezvoltare sustinuta ca in ultimii ani.

Chiar si asa el sustine ca retaiulul se extinde in tara, in orase suprasaturate precum Suceava, Pitesti, Arad iar orase precum Galati si altele sunt lipsite de spatii comerciale importante, deci investitii.

Trebuie sa fim atenti la orasele monoindustriale si la dinamica veniturilor din regiunea respectiv. Targu-Jiu este un oras cu o dinamica fantastica a veniturilor, dar un oras ca Galati depinde foarte mult de combinatul Arcelor Mittal.

Directorul de achizitii din cadrul companiei de consultanta a mai punctat ca la nivelul anului 2012 s-au realizat tranzactii comerciale in valoare de 110 milioane de euro, putand in acest an depasi pragul de 400 de milioane de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri