3 / 4

Daniel Bach, Holcim: Piata va stagna in acest an, la un nivel similar cu 2012

Piata constructiilor a avut mult de suferit in anii de criza, atat in ceea ce priveste volumele cat si profitabilitatea, sustin reprezentantii Holcim.

Nu avem multe motive sa credem ca evolutia in 2013 va fi una foarte pozitiva, din cauza numarului tot mai mic de noi autorizatii de constructii in sectorul rezidential si nerezidential si semnelor mixte din sectorul infrastructurii. peram ca absorbtia fondurilor europene pentru proiectele de infrastructura se va accelera, ducand la cresterea cheltuielilor cu constructia infrastructurilor atat de necesare. In general, ne asteptam ca volumul pietei in 2013 sa fie similar celui din 2012, poate in usoara crestere, cu 1-2%”, a declarat Daniel Bach (foto), CEO al Holcim Romania.

Reprezentantul Holcim se asteapta ca si in continuare sa se confrunte cu presiunea majorarii costurilor de productie, cum este cazul electricitatii de exemplu.

“Factorii ce determina evolutia pietei vor decide daca vom reusi sa transferam aceste majorari ale costurilor de productie si sa recuperam astfel o parte din profitabilitatea pe care am pierdut-o de la inceputul crizei”, a completat Bach.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri