3 / 23

Codul fiscal va fi un balon de oxigen pentru business

Gabriel Sincu, executive director tax advisory services la EY Romania

• Codul fiscal, asa cum a fost publicat si modificat prin ultima OUG nu va mai suferi modificari majore, reprezentand un balon de oxigen atat pentru multinationale, cat si pentru business-urile antreprenoriale, care vor incheia anul 2016 cu rezultate frumoase.
• Va continua “asaltul” dezlantuit de administratia fiscala avand ca rezultat, pe de o parte, imbunatatirea constanta a incasarilor bugetare, dar si cresterea alarmanta a numarului de abuzuri si de cazuri care vor bloca instantele fiscale.
• La nivel international, masurile BEPS* si FATCA** vor conduce la o regandire din temelii a structurilor fiscale existente, ceea ce va duce la o efervescenta nemaiintalnita in tarile cu regimuri fiscale avantajoase si un numar din ce in ce mai mare de masuri de amnistie fiscala din partea celorlalte tari, in speranta “atragerii acasa” a capitalurilor exportate.
* BEPS – Base Erosion Profits Shifting: recomandari OECD privind limitarea erodarii bazei impozabile si a transferului profiturilor in paradisurile fiscale
** FATCA – Foreign Account Tax Compliance Act: reglementarile SUA de raportare a sumelor din conturi detinute de rezidenti americani in strainatate.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri