2 / 12

Wargha Enayati: Nu poti sa ai un abonament care sa contina de toate, la preturi mici

Wargha Enayati, actionar majoritar la Intermedicas, a declarat ca abonamentele medicale au devenit foarte accesibile pentru cetateni, preturile scazand foarte mult in ultimii 20 de ani. Insa, "nu poti sa ai un abonament medical care contine de toate la preturi mici", chiar si 10 euro pe luna, in timp ce in Germania acest serviciu costa 400 de euro, a spus Wargha Enayati.


Abonamentul medicale are functie de preventie. Un abonat foloseste de 2 ori mai mult serviciile medicale decat un neabonat. Abonamentele au devenit mai ieftine in ultimii 20 de ani. Costurile au crescut enorm, ce include abonamentul a crescut enorm, costurile medicilor au crescut enorm, iar pretul abonamentelor a continuat sa scada", a declarat Wargha Enayati, la evenimentul HealthCare Trends.


Pacientii au inceput sa ceara din ce in ce mai multe servicii medicale, insa "nu poti sa ai un abonament care sa contina de toate, la preturi mici", a declarat reprezentantul Intermedicas.


"Trebuie sa ne obisnuim cu preturi mai mari daca vrem o chestiune sustenabila. Un abonament la sala de fitness este mai scump decat un abonament medical", a adaugat acesta.


Cum vrem sa rezolvam o problema cu ceva care costa 10 euro, in timp ce in Germania costa 400 de euro. Sa creasca preturile abonamentelor si totul va fi bine - Wargha Enayati.


Sistemul de sanatate fiind atat de vast, spitalele au nevoie de personal care ghideaza pacientul in "jungla de servicii medicale".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri